От х:

Днес в x:

Одобрена е инвестиционната програма на Община Димитровград

    Одобрена е инвестиционната програма на Община Димитровград по ОП "Региони в растеж", потвърди пред медиите днес кметът Иво Димов. Каза, че става дума за приоритетна ос 1 - Устойчиво интегрирано градско развитие, където Димитровград попада, заедно с 39 общини. 

    Следващата седмица, вероятно във вторник в МРРБ ще бъде подписан и договорът на стойност  17 781 900 лв. Те са целево отпуснати за реализирането на проекти в основния списък в инвестиционната програма. Димов припомни кои са те.

    "Имаме възможност да инвестираме в няколко дейности като градската среда. Нашата идея е да обновим пешеходната зона на града и няколко междублокови пространства, отпуснати тук са 5 300 000 лв.

    Ще инвестираме и в обновяването на училищната база -дворове, сграден фонд и оборудване, всичко на стойност близо 6 000 000 лв. Ще бъдат обновени ПМГ "Иван Вазов", ЕГ "Д-р Иван Богоров", ОУ "П.Славейков", ОУ "Ал.Константинов", СОУ "Л.Каравелов" и СОУ "Васил Левски"", заяви кметът.

    В социалната инфраструктура засега не се предвиждат инвестиции в рамките на тази програма, заяви градоначалникът. Припомни, че има проекти за изграждане на Дом за възрастни хора и ремонт на домашен социален патронаж. 
    Ще бъде кандидатствано за преустройство на бившето общежитие на Химическата гимназия в център за временно настаняване.

    В областта на култура проекта, на който Общината залага е основно обновяване на ОДТ "Ап.Карамитев" на стойност 2 200 000 лв. и реконструкция на културен дом "Химик" за сумата от 3 463 000 лв.

    В резервния списък на инвестиционната програма на Общината попадат петте допълнителни етапа етапа от реконструкцията на централна градска част и реконструкция па парк "Марица", каза още Иво Димов. Резервен вариант са и проектите за обновяване на прилежащо околно пространство в пет градини - "Райна Княгиня", "Радост", "Приказка", "Пролет", 8 март" - общо 916 000 лв. Предвидено е подобрение на образователната инфраструктура на дворовете на градините "Роза", "Слънце", Звънче" и "Йорданка Чанкова" 636 000 лв.

    След подписване на договора идвата седмица ще бъде стартирана процедура за избор на изпълнител за ремонта на централна градска част, каза още кметът.

    Видео репортаж по темата - вижте тук!

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини