От х:

Днес в x:

Методи Андреев: Моделът "Кой" се пропуква

„Тази конфигурация, която представлява в момента сегашното управляващото мнозинство, с неговото дясноцентристко ядро от партии, членки на Европейската народна партия, единственият начин, тези предложения на ДСБ и на хора като мен, които имат по-радикално отношение към някои реформи, да се случат. Когато излизаш в опозиция, практически ти губиш позиция в общността, в която можеш най-лесно да прокараш своите политически възгледи. В този смисъл казвам, че това беше грешна стъпка на ДСБ. По-добре беше те да останат в мнозинството и да говорят също толкова критично по отношение на някои практики“, каза по БНР депутатът от ГЕРБ Методи Андреев, преди ключовата среща на депутатите от ПГ на ГЕРБ с премиера Бойко Борисов, по повод присъствието на ДСБ в управлението.

Според Андреев фракцията е изпуснала нервите си, като е поискала изтегляне на хората на ДСБ от властта. Той каза, че усилията трябва да бъдат насочени срещу политическите кадри, назначени в МВР при предишното управление

Методи Андреев заяви още, че според него, моделът „Кой“ се “пропуква” и сега е моментът прокуратурата и останалите компетентни органи “да си влязат в ролята” и да проучат състоянието на Делян Пеевски. Той изрази съмнение в твърденията на Пеевски, че се отказва от бизнес - проектите си в България:

“Аз дълбоко не вярвам, че това, така, с една декларация ще стане. Актуалната тема в България в момента е – какво се случва с модела „Кой“. Има ли в държавата желание и сериозно намерение в прокуратурата да се стигне до край, т.е да се изясни, как така се случи да се постигне американската мечта в България, в лицето на Делян Пеевски, как той постигна тези големи успехи… въпросът е следният, че моделът „Кой“ е в отстъпление. Даже и да е проформа, сега е моментът това, което задавате като въпроси, да бъдат задавани на съответните органи, така че да получим истински и този път ясен отговор.”

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини