От х:

Днес в x:

Цветанов алармира за здравна заплаха пред страната

Цветан Цветанов препоръча МВР и МЗ да подобрят координацията си заради потенциалната здравна заплаха за България от бежанския поток. Темата е била поставена от парламентарната група на ГЕРБ на политическите консултации с президента.

Това, което наблюдаваме на гръцко-македонската граница, има предпоставки за епидемия и за инфекциозни заболявания, които са забравени в годините, смята Цветанов.

По тази причина трябва действително да се подобри координацията с Министерство на здравеопазването и тук определено военно-медицинският институт е изключително добре подготвен, смята той.

Над 13 000 са вече бежанците в гръцкия лагер Идомени на границата с Македония. ООН и Червеният кръст обявиха, че ситуацията там е на ръба да придобие мащабите на хуманитарна криза.

Македония води политика на минимално пропускане, а от полунощ Словения ограничи достъпа на мигранти на територията си, Хърватия я последва, а Сърбия обяви, че ще действа съобразно тези нови ограничения. 

Още от ГЕРБ

Пред президента Росен Плевнелиев от ГЕРБ са изложили темите, важни за партията.

Цветанов открои продължаващите реформи в съдебната система, енергетиката, образованието, реализирането на заложеното в закона за предучилищното и училищното образование, дуалното образование, връзката бизнес - образование.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини