От х:

Днес в x:

Петър Москов ще пренапише и пак ще внесе реформата

Здравният министър заяви, че текстовете, отменени от Конституционния съд (КС), ще бъдат пренаписани и отново внесени в НС. От ДПС и БСП поискаха оставката му. Вчера КС, който беше сезиран от група депутати от БСП, ДПС, АБВ, БДЦ, отмени разделянето на медицинските дейности на основен и допълнителен пакет. Това беше основна част от предприетата от здравния министър Петър Москов реформа. Според конституционните съдии, текстът е дотолкова неясен, че не може да се извлече смисълът му.

След заседанието на Министерски съвет д-р Петър Москов заяви, че правата на пациентите няма да бъдат нарушени заради отмяната на текстовете от Закона за здравното осигуряване, съобщи БНР.

Той уточни, че текстовете, отменени от КС, ще бъдат пренаписани и отново внесени в парламента. Москов няма да подаде оставка.

Решението на съда излезе късно снощи, а мотивите ще бъдат оповестени утре, докато се внесат поправките в Закона за здравното осигуряване, ще останат валидни старите текстове, обясни здравният министър.

По думите му в МЗ ще се пренаписва наредба 11 в стария ѝ вид. 

"Тя ще бъде публикувана на разположение на Здравната каса и на лекарите, за да може темата да продължи да функционира по начина, по който е заложено в програмните документи на правителството за реформи в здравеопазването", каза още здравният министър. 
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини