От х:

Днес в x:

ФК Хасково отмъсти на Кокала с гол в контрола в Алания

    Футболен клуб Хасково или това, което остана от него в лицето на последният му изпълнителен директор Тихомир Петков отмъсти на бившия си треньор в А група Емил Велев-Kокала като му вкара зрелищен гол и отне победата от настоящият му тим Монтана в контролна среща играна в Алания. На терена в местността Тюрклер се сблъскаха сборни тимове на подготвящите се в Турция Славия и Монтана, като основни играчи бяха хора от спортно техническите щабове на двата отбора. Мачът завърши със зрелищното 8:8 като Тишо заби красив гол с глава на вратаря Велев, макар че впоследствие изтърва дузпа. Мартин Кушев спаси честта на Белите с изравнително попадение секунди преди края.

    Колегата Петков е там в качеството си на спортен журналист отразяващ зимната подготовка на 5 български отбора - ЦСКА, Пирин, Монтана, Славия и Берое. Покрай търсенето на новини обаче се събудила и страстта му към детската му мечта, футбола, заради която Тишо напусна удобното си амплоа на национален фоторепортер и пое неблагодарната функция на кормчия на потъващият кораб на Хасково в А група. Отборът вече не съществува, но Тихомир не забравил какви ги свърши Кокала на Ямача. Дошъл с огромни очаквания, Емил Велев постигна трагични резултати и доразруши обстановката в тима, след като замени всички местни момчета с вносни псевдозвезди и амортизирани кадри от помощните игрища на А група. В резултат на което Хяасково записа серия от загуби и унизителни резултати и в крайна сметка потъна безславно, не и преди синята легенда да напусне клуба със заработените заплати. Такива които много местни футболисти така и не получиха от банкрутиралия клуб.

    За Тишо освен реванш, мачът даде възможност за игра с бившият съветски национал и настоящ треньор на Славия Александър Тарханов, както и с доказали се родни футболисти като Владо Иванов- Фугата, Радостин Станев, Румен Панайотов, Михаил Ролев.

    Г.Христов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини