От х:

Днес в x:

Димитровград предлага помощ на Хасково за бездомните кучета

    Бездомните кучета в Хасково могат да бъдат прибирани за кратко в приюта в Димитровград, който е единственият действащ в региона. Такава възможност коментира пред журналисти днес кметът Иво Димов. Той каза, че е изпратил писмо до хасковския градоначалник, с уверението че Димитровград може да окаже съдействие, но срещу съответното заплащане на услугата.

    "Ще вземем кучетата с наш превоз, ще ги кастрираме, обезпаразитим, ще поставим марка и ще ги върнем обратно в Хасково", каза Димов. Добави, че от услугата могат да се възползват и други общини, ако имат желание. Тукашният приют, намиращ се на изхода на града има нужния лиценз да извършва манипулации с безпризорни четериноги.

    В тази връзка на предстоящата сесия на Общинския съвет в края на януари ще бъдат предложени промени в Наредбата №10 за определяне на местните такси и цени на услуги. Транспорт до приюта с лицензиран автомобил е заложено да бъде 80 ст. на километър. 5 лв. се предлага да струва залавянето на четериногото, толкова би трябвало да се плаща и за храна на ден. Обезпаразитяването ще струва 2 лв., ваксинацията срещу бяс - 5 лв. Кастрация на мъжко куче е предложено да бъде 20 лв., а на женско - 40 лв. Цената за поставяне на микрочип е 15 лв.

    Приютът за безстопанствени кучета в Димитровград започна дейност през февруари 2014 г., разполага със специализиран автомобил за превозването на заловените четериноги. Видео репортаж по темата - вижте тук!

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини