От х:

Днес в x:

Руски ВУЗ-ове на лов за студенти в Хасково, предлагат безплатно обучение

    Руски висши учебни заведения търсят 200 студенти от България, като предлагат бeзплатно обучение. Това обяви днес в Хасково представителят на руското образователно министерство Роберт Шестаков на среща в Дома на учителя. Тя бе организирана от РИО Хасково и Демократичния съюз на жените. На срещата присъстваха училищни директори, родители, както и зрелостници.

    15 от най-реномираните ВУЗ-ове в Русия предлагат широк кръг от специалости за обучение, а разходите се поемат от Руската федерация, обясни Шестаков. Приетите за обучение се настаняват в общежитие, за което ще плащат суми от порядъка на 8-10 долара. Освен това приетите за студенти получават стипендия от 1500 рубли, приблизително 22 долара, независимо от успеха. При добър успех се полагала стипендия в размер на 3000 рубли.

    Документи могат да се подават в Руския културен център, а повече информация може да се намери на сайта на посолството на Руската федерация у нас. Одобряването става в Москва, а последната дума имат съответните висши учебни заведения. При подаване на документи кандидатите могат да посочат между 3 и 6 предпочитани ВУЗ-а.

    Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини