От х:

Днес в x:

Беливанов на половин процент от победата на първи тур

Добри Беливанов остана само на половин процент от победа още на първия тур за кмет на Хасково, според извадките от паралелното преброяване.

Според екзит пола кандидатът на ГЕРБ отива на балотаж с 49.5 % от доверието на избирателите. На втори тур в надпреварата срещу него излиза досегашният кмет Георги Иванов, издигнат от Местната Коалиция За Хасково, с 29.6 процента подкрепа.

Според първоначалните  данни на трето място във вота за градоначалник е претендентът от ДПС Мюмюм Мюмюн с 11,5  %. След него се нареждат с 4,6 на сто от гласовете Божидар Драганов от БСП, Желю Желев от Атака получава доверието на 1,5 от хасковлии, Кръстьо Кръстев от НФСБ събира вот от 1,4 %. Най-младият кандидат за кмет на областен град - 23-годишният Иван Господинов от ДЕОС получава 1,1 % от доверието на хасковлии, а 0,9 % са за Лиляна Петкова от “Зелена партия”.  

"Очакваме с нетърпение да видим какво ще стане на втори тур в Хасково, където сме на път да разбием статуквото. В Хасково бяхме заложили на този тур като предизвикателство и там Добри Беливанов излезе напред", заяви преди минути в коментар по националните телевизии зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

М. Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини