От х:

Днес в x:

Борисов, Лукарски, Кунева и Кънев участват в избора на ново ръководство на ЕНП в Мадрид

Представителите на четирите български партии, които членуват в ЕНП, са в Мадрид за участие в Конгреса на Европейската народна партия, който ще се проведе на 21 и 22 октомври.

Един до друг застанаха премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов, лидерът на СДС и министър на икономиката Божидар Лукарски, лидерът на ДБГ и вицепремиер Меглена Кунева и председателят на ДСБ Радан Кънев.

СДС е най-старата партия-член на ЕНП и затова има право на 4 гласа. Да изберат новото ръководство на европейската партия, заедно с председателя Лукарски, за Мадрид заминаха зам.- председателят на партията Костадин Марков, главният секретар Филип Кирев и зам.-главният секретар на СДС Борислав Миланов.

Изборът на председателството на най-голямата европейска партия ще се състои в сряда, 22-ри октомври. Гласуване ще се проведе за председател, 10-ма зам.-председатели, ковчежник и генерален секретар.

Официалните домакини на събитието са министър-председателят на Испания Мариано Рахой и председателят на ЕНП Жозеф Дол.

Председателят на СДС и международният секретар Веселин Анастасов, който също е в делегацията, ще участват и гласуват решенията на Политическата асамблея, където ще се обсъждат горещите европейски теми -имиграцията, сигурността и икономическото възстановяване.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини