От х:

Днес в x:

Борисов: Руската дипломация използва всеки случай да създава внушение, но ние няма да се подадем

Многократно съм казвал, че руската дипломация е изключителна. В момента може би външният министър Сергей Лавров е най-добрият дипломат в света. Използват всеки един случай да създават внушение. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти след откриването на новата църква в кв. „Младост”, предаде БГНЕС.

Борисов обаче заяви, че няма да се подадем на тези внушения. "Винаги съм знаел, че православната ни църква и народът обичат руския народ, както и самият аз. Но едното е история, памет и признателност, другото са сметки. Когато ни продават най-скъпия газ десетилетия наред, ние не можем да сме доволни от това и търсим диверсификация и по-ниски цени", подчерта Борисов.

По повод на това, че руснаците ни продават най-скъпия газ, премиерът Бойко Борисов заяви, че това е факт. Той потвърди, че посланикът ни в Москва Бойко Коцев е бил привикан в руското външно министерство. Борисов потвърди и че има нота, но тя е във връзка с проверките на митницата в Лукойл, „а ние проверяваме всички петролни компании и когато направят нещо добро като завода и инвестициите им в Бургас, лично отивам, откривам, поздравявам ги. Когато проверяваме и търсим максимално доброто за потребителя - качествено и евтино гориво, мисля, че никой не може да се сърди за това и да ни упреква”.

Според него е факт, че откакто са започнали проверките, горивото е поевтиняло значително, а има и в качеството подобрение.

Борисов заяви, че са проверявали и “Шел”, и “ОМВ”, и “Еко”, но от тях още не е получил нота.

Премиерът коментира отново и това, че когато е дошъл на власт, е заварил проекти и договори като тези с американските централи, “АЕЦ “Белене”, “Цанков камък” и Бургас-Александруполис, които са били сключени преди идването му на власт. „Южен поток” пък е бил спрян, защото не е спазен третият либерализационен пакет. “Винаги съм казвал, че искам да го построя и затова предложихме сега варианта с газовия хъб - газоразпределителят. Не работим срещу тях”, каза Борисов.

Относно това, че една компания използва дипломация, за да се оплаква от проверки, Борисов заяви, че е чувал и упреци, че управляващите са приятели с директора на Лукойл. “Животът показва, че просто сме принципни”, заяви Борисов.

 

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини