От х:

Днес в x:

Слави Славов: Трагедия е да чакаш нещо от Община Хасково

Слави Славов, на 29 години. Завършил “Международни икономически отношения” в ПУ. В момента развива собствен бизнес. Взел е решение да остане в България. Кандидат за общински съветник от листата на местна коалиция „Сряда 7“.

С Общината си имах работа заради един билборд, на който исках да сложа реклама на продукцията си. Отивам – няма ориентир към кого да се обърна. Говоря с чиновник – няма табела, ни име, ни длъжност. Казват ми, че трябва да плащам 120 лв.на месец и ме пращат в друг отдел. Там ми казват, че трябват още куп документи. Продължавам на другия ден и се оказва, че трябва да попълвам още, а таксата всъщност била 50 лева годишно.

Отивам в София заради среща с подизпълнител. Тръгваме по „Витошка“. На всеки 10 метра казвам „Здравей“ на мои познати от Хасково. Излизам тук и не виждам познато лице...

Живял съм в Бургас, живял съм в Пловдив, във Варна – все заради работата ми. Но камъкът тежи на мястото си. Така че, аз съм тук, в моя град и ще изисквам властта да сложи нещата на правилните места и да спре изтичането на потенциал.

Казано накратко, това съм учил и това показва опитът на другите – равноправните и конкурентни условия за местния бизнес са шансът за икономическо развитите. Администрацията да не се опитва да монополизира дейности и да създава изкуствено пречки, а да си върши работата. Младите хора живеем в друго темпо и имаме право да го изискваме от общинските служители, без отлагане, защото също имаме работа за вършене и знаем как да я свършим. А в много случаи тази администрация извършва злокобни действия в безсилието си, еднакво безчувствено независимо дали става дума за хора, животни или дървета.

А за изказването на доскорошния кмет ("Хубаво е, затова е скъпо", по bTV) ще кажа само:

Нито е хубаво, нито знаем колко точно струва. Едно е ясно – всички ни задължихте да го плащаме.

Зная, че има много отвратени от досегашното самоуправство в Хасково. Гласувайте на тези избори да го пратим в миналото!

Слави Славов
В бюлетината за общински съветници местна коалиция „Сряда 7“ е номер 1

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини