От х:

Днес в x:

8 в битката за кмет на Хасково, отказаха регистрация за съветник

8 претенденти влизат в битката за кмет на община Хасково, става ясно от официалния сайт на Общинската избирателна комисия. Срокът за регистрация изтече вчера.

Последните регистрирани кандидати са Иван Господинов от ДЕОС, Желю Желев от Атака, Кръстьо Кръстев от НФСБ, Мюмюн Мюмюн от ДПС.

Така вписаните в последния ден на срока се присъединяват към останалите четирима, вече известни кандидати – Георги Иванов, коалиция „За Хасково”, Добри Беливанов, ГЕРБ, Божидар Драганов от БСП и Лиляна Петкова от „Зелената партия”. Заявки за участие във вота за кмет бяха дали и други партии, но в крайна сметка те не регистрираха кандидати и остават извън изборната битка за градоначалник.

В последния ден от срока бяха регистрирани и няколко листи с кандидати за общински съветници, сред тях е и добре познатият в Хасково Емил Георгиев, който ще е водач на листата на Екогласност.

Със свое решение снощи Общинската избирателна комисия е отказала регистрация на независим кандидат за общински съветник, издигнат от Инициативен комитет. Това е Христо Митвичин, който представил подписка с 680 имена. За община с население колкото Хасковската обаче са необходими поне 1000, посочва комисията и отказва да впише независимия кандидат за изборната битка.

Днес от 17 часа в зала „Хасково” ще се тегли жребият за поредните номера на кандидатите в листите, съобщават още от Общинската избирателна комисия.

Тодор Кръшков    

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини