От х:

Днес в x:

Ало - измамници с рекордните 268 000 евро и 18 000 долара са задържани в Първомай

Двама телефонни измамници са задържани снощи в Първомай. Новината беше съобщена на специална пресконференция от старши комисар Христо Разсолков, директор на ОД на МВР, в присъствието на първомайския прокурор Йоанна Запрянова.

Единият от извършителите-посредник, е 36-годишен. Попаднал на възрастна 80-годишна жена от Дебър. Старицата била достатъчно доверчива, за да признае за невероятната сума от 268 000 евро и 18 000 долара. Тя така била оплетена в сладки приказки и лъжи, че дори доброволно дала пари на измамника, за да може той да купи ъглошлайф и да отвори касата, в която съкровището лежало скрито.

Според съседи на бабата, парите най-вероятно принадлежат на 26-годишният ѝ внук. Той имал собствен бизнес.

Вторият задържан е на 24 години. След измамата, двамата са се отправили с тлъстата плячка в посока Велико Търново. Установяват се още две лица, които според полицията са съпричастни на случката.  Предполага се, че и двамата са работили с група. Затова се издирват още лица.

И двамата, осъществили крупната телефонна измама, са криминално проявени-съобщи на пресконференцията в Пловдив Николай Кирков, началник на криминална полиция към ОДП. Посредникът, който взел парите от старицата, е осъждан и друг път за кражби. Той е роден в Хасковско. По-младият е от Горна Оряховица и също е криминално проявен. Има регистрации за телефонни измами. Осъден е ефективно през 2013 г. от Районен съд - Смолян. Излежал си е присъдата.

Според 24chasa.bg обирджиите са скрили парите вкъщата на единия от тях в хасковското село Гарваново. 

Извършителите са в полицейския арест за 24 часа. Предстои повдигане на обвинения от прокуратурата.

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини