От х:

Днес в x:

Трима хасковлии в челото на двойковия турнир по спортен бридж

    Трима хасковски състезатели по спортен бридж влязоха в челната тройка на завършилия късно вечерта в петък двойков турнир в ресторант „Хасково”. Първи се класира хасковлията Теньо Тенев с партньор Тодор Тихолов от Пловдив с резултат 66,2%. Тенев в момента е вицепрезидент на Българската федерация по бридж и старши треньор на националните гарнитури за младежи и ветерани. Втори в класирането са столичаните Румен Трендафилов и Владислав Испорски с 65,3%, а трети е изцяло хасковската двойка  Иван Радев и Йордан Вълканов, които успяха да запишат 64,3%. В състезанието взеха участие 28 двойки от цялата страна. 

    35-ят национален турнир по спортен бридж в Хасково беше открит от областния управител Добри Беливанов. Проявата започна с едноминутно мълчание в памет на внезапно починалия във вторник Панчо Панев. Той е един от основателите на хасковския клуб по спортен бридж през далечната 1978 г.

    Днес и в неделя състезанието продължава с отборна надпревара, за която са се регистрирали 10 отбора. Сред тях са и два хасковски тима, единият от които е изцяло от младежи.

    При състезанията по двойки резултатът на всеки от участниците се изчислява по математически модел спрямо постиженията на всички останали и затова резултатите са в проценти от идеалните 100%. Колкото е по-близък процентът на победителите до 50% и колкото са по-малки разликите в челото, толкова турнирът се счита за по-оспорван. При отборите се играе с едни и същи предварително раздадени карти на две различни маси. Партньорите на единия отбор играят със същите ресурси като тези на опонентите им на другата маса. Така шансовете са напълно изравнени в началото и резултатите идват единствено от по-добрата игра на единия от двата тима.

    Божидар СЪБЕВ

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини