От х:

Днес в x:

Кметът отчете свършеното през първите 6 месеца

На проведената в петък сесия на Общински съвет – Първомай, кметът Ангел Папазов се отчете за свършеното през първото полугодие на 2015 година пред общинските съветници. Без да разискват и да задават допълнителни въпроси, старейшините приеха единодушно информацията, че кметът се е справил добре и от взетите през първото полугодие 80 решения, 68 са изпълнени, едно е отменено и 11 са в процес на изпълнение.

В същото време са били доведени до край още 8 решения от края на 2014-та. Между тях е откритата процедура за избор на оператори на язовири и водоеми. Общината е кандидатствала с проект по схемата „Представяне и достигане до широката общественост на съвременното изкуство и култура“. Изпълнени са и решения за продажба на частни общински имоти в землищата на селата Искра, Виница, Дълбок извор, Брягово и град Първомай.

10 решения продължават да са в процес на изпълнение от края на 2014 година, Между тях са разработването на проекти за водоснабдяване и водопроводната мрежа в селата Дълбок извор и Поройна, Драгойново, Брягово. В отчета срещу решението „Разрешение за изработване на проект за /Подробен устройствен план/ ПУП – Парцеларен план за разработване на проект за обект: „Водоснабдяване  група „Искра – Брягово, община Първомай – ІІ-ри етап” - също пише „в процес на изпълнение“. Не е доведено до край и решението за допълване Програмата за разпореждане с общинските имоти във връзка с изработването на Подробен устройствен план за изграждан на нов пътен подлез и обявяването му за обект от първостепенно значение.

Отчетът на кмета на общината е регулярен и се прави два пъти в годината по Закона за местното самоуправление и местната администрация.

По време на предстоящата предизборна кампания, очакваме от кмета Папазов отчет не само за свършеното през последните 6 месеца, но и през последните 4 години. И тъй като е очевидно, че ще се бори за пореден мандат, е редно да каже и какво не е свършил и какво смята да продължи в следващия, ако спечели. А на 25 октомври ще научи и оценката на избирателите си.

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини