От х:

Днес в x:

Първомайци се жалваха на окръжен прокурор от неадекватни институции

 Съмнения за потулени жалби в полицията, забавени отговори и липса на адекватна намеса от различни институции, както и спорове за ползването на земеделски  земи чрез измами, бяха част от сигналите, които граждани на Първомай внесоха в приемната на окръжния прокурор на Пловдив Румен Попов. Магистратът изслуша хората вчера, от 9 до 12 часа в сградата на Районната прокуратура в града на ул. „Христо Ботев“ № 13. Уточнен бе само часът на срещата, иначе не бе необходимо предварително записване.

„Търпим тормоз години наред от наш близък, заплашва ни. Подавали сме жалби в полицията, къде ли не, но не получаваме нужната защита, а на част от тях и отговор. Тук ни е последната надежда, че можем да бъдем разбрани. Дъщеря ми има 3-годишно дете, което расте само на двора и на тротоара пред домът й. Притесняваме се да го извеждаме на далечни разстояния, за да не пострада“,  притеснено разказа 65-годишна жена, която бе дошла с близките си да се срещна с прокурор Попов.  „Нека идва по-често в нашия град, за да вижда проблемите в лицето им.  Успокоих се след срещата, защото разбрах, че има надежда да получа справедливост по моя жалба за престъпление, на което мой близък е жертва. Безработна съм с малко дете, не мога да отделя пари да ходя до Пловдив, да се оплаквам, а сега изведнъж намерих решение на проблема“, сподели 40-годишна жена от Първомай. Съпрузи от близко село бяха  написали жалба и искаха само писмено да я предадат на окръжния прокурор. „Не можем да повярваме, че магистрат с този ранг е дошъл в града ни. Нашият проблем е по спорове за земеделска земя с фалшиви документи. Как да го занимаваме с дреболии“,  притеснено споделиха  съпрузи от първомайско село. Когато излязоха от приемната, бяха на съвсем друго мнение. „Възхитени сме, най-после някой да ни обърне внимание. Толкова разбран и отзивчив прокурор не сме срещали“, благодариха хората.  Всички жалби са приети и ще им бъде отговорено в срок.

„По един от сигналите ще бъде образувано веднага досъдебно производство, а свързаните с неполучени отговори от полицията проверени“, обясни прокурор Румен Попов. На въпрос на репортер на „Първомай Нет“ за какво призовава гражданите на Първомай, магистратът отговори така: „Да не се страхуват, когато имат проблем да го споделят, защото ги разбираме“.

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини