От х:

Днес в x:

Строят асансьор до космоса

Канадска компания получи патент, с който ще успее да реализира мечта, някога смятана за научна фантастика.

ThothX Towe е космически асансьор с правдоподобен дизайн, който ще бъде използван за отвеждането на астронавти в стратосферата с цел улесняване на космическите полети.

Асансьорът ще бъде отворен и за туристи.

Базираната в Канада компания Thoth Technology получи патент важащ за САЩ и Великобритания за космически асансьор извисяващ се на 20 км в небето.

ThothX Tower е проект за свободностоящ, футуристичен, херметизиран дизайн, който трябва да отведе астронавтите в стратосферата, преди да бъдат изстреляни в космоса.

Вероятно кулата ще е в състояние да произвежда ветрова енергия, ще приютява комуникационни технологии и ще бъде отворена за космически туристи.

Целта и е да редуцира неефективността и разходите на ракетните полети изстрелвани от земята.

Брендън Куин, изобретател на кулата, казва за Гардиън, че част от ограниченията пред космическите пътешествия са свързани с високите разходи. Творението му според него може да промени пътуването в космоса защото професионалните ракети изискват много енергия и не са от най- екологичните.

Космическият асансьор ще е 20 пъти по-висок от най-високата до момента сграда в света – небостъргачът Бурж Халифа в Дубай.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини