От х:

Днес в x:

КТ "Подкрепа" дава на съд наредбата за тока

Конфедерацията на труда "Подкрепа" ще обжалва в съда наредбата за новите цени на тока, която бе издадена от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Това съобщи президентът на синдиката Димитър Манолов пред бТВ. "Намерихме формално основание, за да дадем наредбата за цената на тока под съд, все още се съветваме, но вероятно ще я оспорим", обясни той.

Решението, което взе КЕВР за цените на тока, няма нищо общо с ангажиментите, които премиерът Бойко Борисов е поел пред синдикатите и работодателските организации, смята Манолов. И изтъкна, че не е решен основният проблем, а именно изкупуването на ток от т. нар. американски централи.

На въпрос очакват ли се протести и нов дебат за цената на тока, синдикалистът отговори, че не изключва възможността от нови такива. ОТ „Подкрепа" обаче ще настояват те да бъдат организирани така, че да не ги бъркат с предстоящите избори.

Относно думите на вицепремиера Томислав Дончев, че сметките за ток за август ще успокоят бизнеса, Манолов коментира, че не са числата тези, които ще внесат спокойствие.

Източник: http://www.standartnews.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини