От х:

Днес в x:

Затвор или глоба за несебърския таксиджия, отвлякъл проверяващи

Една година лишаване от свобода или глоба от сто до триста лв. грози таксиметровия шофьор, която отвлече проверяващи, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в морския град. 

По случая е образувано полицейско производство по чл. 270 от НК. 

Инцидентът с отвличането стана вчера. 

Проверяващи от Агенцията по метрологичен и технически надзор, както и представители на „Икономическа полиция“ и ДАИ са провеждали акция „таен клиент“. 

Те се качили в таксиметров автомобил, който бил управляван от 60-годишния И.К. Той трябвало да извърши курс от Слънчев бряг до Свети Влас. 

От полицията съобщават, че

на автомобила не е имало надпис „такси“, а освен това апаратът не бил включен. 

След като шофьорът забелязал служебния автомобил на ДАИ вместо да спре в Свети Влас, продължил да обикаля града. Малко по-късно след установяване на самоличността на шофьора той е дал обяснение в районното полицейско управление в Несебър. 

Мъжът е задържан там за 24 часа.

„Автомобилът си имаше необходимите означения – цена, цвят... След като пристигнахме на мястото, помолихме шофьора да спре и да си платим, да се представим, да си извършим проверката...

Но може би, когато видя автомобила на ДАИ, се притесни,

премести си колата на 20-30 метра по-надолу. Платихме, легитимирахме се и в същото време той усети, че може би е загазил и тръгна с автомобила в неизвестна за нас посока“, разказа пред камерата на Нова тв инспекторът Диян Друмев.

По думите му сметката е била 15 лв. – с 5 лв. по-малко от това, което са предвидили, че ще струва превозът за тези километри.

Не са поличили обаче касов бон, тъй като не е бил включен таксиметровият апарат. 

Източник: http://www.vesti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини