От х:

Днес в x:

От 1.5 г. пробутват сирене менте в Хасково

Сирене менте се разпространява в областите Хасково и Стара Загора от година и половина. В тази връзка Комисията за защита на конкуренцията наложи глоба от близо половин милион лева на фирма нарушител. Имуществената санкция е на „ЗАГОРА 2000“ ООД и е в размер на 479 970 лв. Фирмата е предлагала краве сирене „Загорско Ситово“, чийто външен вид на опаковката имитира опаковката на краве сирене „Добруджанско Ситово“, предлаган от ЕТ „Интерес 2000 – Муса Мусов”. Това съобщиха от Комисията за защита на конкуренцията.

Имуществена санкция е наложена и на „ЕДЕЛВАЙС – 77“ ЕООД в размер на 29 520 лв. във връзка с производството на краве сирене „Загорско Ситово“ , върху етикета на който е използван знак, сходен на регистрирана комбинирана търговска марка „Добруджанско Ситово“.

Установено е, че в периода от октомври 2013 г. досега в населени места в областите Стара Загора и Хасково върви търговия с краве сирене „Загорско Ситово“, чийто външен вид имитира външния вид на краве сирене „Добруджанско Ситово“.

Квалифицираното по чл.35, ал.1 от ЗЗК нарушение от Комисията е с продължителност повече от година и половина като е взето предвид обстоятелството, че преди да започне да дистрибутира процесния продукт, „Загора 2000“ООД е дългогодишен дистрибутор на продуктите на ЕТ „Интерес 2000 – Муса Мусов” и като такъв е изцяло запознат с тяхната визия, включително опаковка и етикети в съответните разновидности.

Ива Иванова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини