От х:

Днес в x:

Село Петково посрещна празника си напълно обновено

    И тази година Петково празнично отбеляза традиционния събор на селото за Петровден, който се чества повече от 220 години.

    Кметът Юлиян Чиев откри тържеството, а в словото си отчете няколко придобивки-подмяна на 750 м водопровод към селото- 500 м нови тръби в началото на селото и към Бечевската махала, както и 300 метра довеждащ водопровод в село Белев дол. Възстановен е Римският мост по течението на река Малка Арда, ремонтиран е и моста в местността „Катранците”. След 40 години чакане, се сложи край и на най-големия проблем в селото-чакълиране и асфалтиране на 2-километровата пътна отсечка в Петково. Общината е отпуснала 96 000 лева, осигури и 200 тона асфалт. Изградени са подпорни стени в района на църквата, Бечовската махала и махала Славейковци, а в един от най-опасните участъци по пътя за махала Славейковци вече има 80 метров парапет.

    Според кмета подобренията са видими с просто око- ремонти на църквата, на сгради, изграждане на детска площадка, нови пейки, нови 80 улични лампи. Гробищните паркове са почистени и с нови заграждения, ликвидирани са и 12 нерегламентирани сметища в района.

    Празникът продължи с програма, подготвена от самодейците от местното читалище .

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини