От х:

Днес в x:

Две награди завоюва Атанаска Тенева на конкурс в Бургас

С наградата на Регионалния център на читалищата в община Бургас и трето място в класирането на първото издание на Артфестивала „Сезони“ се завърна Атанаска Тенева.

Нани изпя две песни, които по регламент бяха българска и чужда и спечели първите си индивидуални награди в конкуренцията над 30 млади изпълнители на възраст между 15 и 19 години. Заедно с майка си Елена, тя беше избрала „Пътят“ и „Something's got a hold on me“. За отличното си представяне Атанаска благодари и на двете си преподавателки – Ваня Павлова и Миглена Стоева, помогнали ѝ в разучаването и изпълнението на песните.

Събитието беше организирано от община Бургас и „Народно читалище Пробуда-1880г. Бургас”  и продължави традицията на  националния  конкурс за млади поп и рок  изпълнители  „Сезони”, доказал се през времето като сцена на млади таланти. Участниците  се   представиха на две  основни сцени в морската градина. Жури с председател Стефан Диомов, разделено на две, оценяваше изпълненията на участниците. Освен създателят на „Тоника“ оценка дадоха и Тони Димитрова, членовете на популярната бургаска група „Петте сезона“ и други музиканти.

Регионалният център връчи само две награди и едната беше на нашето момиче.

Ласкаво за представянето на Атанаска се изказа Красимира Кралева – член на журито и на групата „Петте сезона“.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини