От х:

Днес в x:

Местан: Спрямо Мустафа Карадайъ е извършена истинска политическа репресия

"Спрямо Мустафа Карадайъ е извършена истинска политическа репресия", заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в кулоарите на парламента по повод обвиненията на депутати от Патриотичния фронт и Реформаторския блок в парламентарната комисия за борба с корупцията, че през 2003 г. си е купил апартамент на занижени цени и с компенсаторки.

Местан обясни, че още през февруари са поискали от регионалния министър Лиляна Павлова списък на политици, журналисти и общественици, които са се сдобили с жилища по същия ред, но тя на два пъти им е отказала, защото разкриването на имената им противоречало на закона за защита на личните данни.

Лидерът на ДПС попита защо в такъв случай подробностите по закупуването на апартамента от Карадайъ са били оповестени. Той мотивира обвинението си в политическа репресия с това, че организационният секретар на ДПС Карадайъ, е много силна фигура и има много категорична позиция в Комисията за борба с корупцията, конфликта на интереси и парламентарна етика.

Преди това Карадайъ обяви, че ръководството на комисията не е в състояние да се справя със задълженията си, защото не разбира от тази материя и че той отдавна е поискал оставката му, тъй като то твърди, че няма механизми да взима и налага решения. 

Оттогава комисията не е заседавала в течение на един месец. 

Източник: http://www.faktor.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини