От х:

Днес в x:

Първа награда в международен конкурс за Кристина Станчева от Първомай

С куп награди се сдоби третокласничката Кристина Танева Станчева от НУ „Христо Ботев” гр. Първомай по случай завоювано първо място на XX Международен конкурс за детска рисунка на тема „Не на цигарите”, който се провежда от 1995 година. Ученичката бе отличена заради представената си новаторска идея, на която две деца излитат с въздушен балон, бягайки от разплаканите цигари на земята.

Тази година учениците от началното училище се включват за първи път в надпреварата от над 1000 рисунки на деца от цялата страна.

Организатори на конкурса са Италианската национална асоциация за борба срещу раковите заболявания и Фондация „България Младежка Превенция”.

Целите на конкурса са чрез средствата на художественото творчество децата от най-ранна възраст да бъдат мотивирани за здравословно поведение „без тютюнев дим”, да не се допуска „кутията с цигари” да стане част от ежедневието на детето, да бъде отправен апел към родителите да не пушат в присъствие на децата си. Организаторите целят чрез директното участие на децата в конкурса да формират активно отношение към здравословния начин на живот.

parvomai net

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини