От х:

Днес в x:

Ватерполистите на „Арда” – Кърджали с четири поредни победи

Тригодишната Александрина, сестра на нападателят на „Арда” Радослав Спиров изгледа всичките мачове на кърджалийския отбор и се превърна в талисман на нашите ватерполисти

 Ватерполистите на „Арда” – Кърджали отбелязаха четири победи на проведения през почивните дни турнир от държавното първенство в София. „Арда” игра в група „Б”, в която се разпределят местата от 7 до 12 –то в държавния шампионат.Момчетата от Кърджали стартираха с четири поредни победи. В първата среща с отбора на „Ботев”-Враца те се наложиха с резултат 10 на 7. Вторият мач беше с „Левски” - София, в него след мъжка битка състезателите от Кърджали победиха с 9 на 7. В третия мач те срещнаха „Локомотив”- Русе и се наложиха безапелационно с 5 на 0. Истинска драма се разигра в срещата със „Славия”. Мачът тръгна добре за софиянци и те поведоха с два гола разлика. Постепенно момчетата на „Арда” успяха да изравнят играта и стопиха разликата. В последната минута те отбелязаха победния гол и мачът завърши с резултат 10 на 9. В петия мач, в който се решаваше съдбата на 7-то място, те срещнаха отбора на „Аква спорт” – Варна . Срещата започна много добре за „Арда”, отборът поведе с три гола разлика и успя да я задържи до края на втората част.След това умората,натрупана от многото изиграни срещи, си каза думата  и варненци успяха да поведат с един гол разлика в края . В последните секунди „Арда” има възможност да изравни резултата с отсъдена в нейна полза дузпа.Отборът не успа да реализира петметровия наказателен удари загуби мача с 6 на 5. При успех отборът от Кърджали щеше да заеме първото място в групата. В крайното класиране „Арда” зае 8-мото място в държавното първенство.

 „На първенството отидохме като аутсайдери. Ние сме единственият отбор в страната, който участва без подготовка на вода. Очакванията на всички отбори бяха, че последното 12 –то място е за нас. Въпреки всичко с много премерена, разумна и мъжка игра нашите състезатели успяха да се преборят с повечето отбори в турнира.В последния мач срещу „Аква спорт” си пролича липсата на подготовка. Ако имахме възможност да тренираме пълноценно, мачът щеше да завърши в наша полза”, коментира треньорът на „Арда” Иван Кръстев.”Отборът изигра пет мача в рамките на три дни и умората в последната среща си каза думата. В последните минути срещу „Аква спорт” нямахме сили да направим нещо значимо”, каза Величко Карабоюков, състезател от мъжкия тим на „Арда”. Следващото състезание на ватерполистите е в Кърджали. В края на месеца на плувния комплекс „Арпезос” ще се проведе финалния кръг от държавното първенство на възраст момчета.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини