От х:

Днес в x:

Кърджали ни отмъкна приза за най-зелен училищен двор

Дворът на победителя от Кърджали

СОУ „Петко Рачов Славейков“ от Кърджали отмъкна от Хасково и областта призът за най-красив и зелен училищен двор. В досегашното издание на конкурса победата неизменно отиваше в училища и градини от региона. Не и този път. Децата и учителите от кърджалийската гимназия наистина са направили нещо уникално-цветни лехи, с водоскоци, райграс и всичко това декорирано по японски стил с камъни. Наградата бе единодушно присъдена от жури от РИОСВ Хасково и представители на НПО „Архитектура на бъдещето“, занимаващо се с проекти за екологична и устойчива архитектура.

На второ място е хасковската Строителна гимназия „Цар Иван Асен ІІ”, а третата награда отиде ОДЗ №20 “Весели очички“ – гр.Хасково. Журито връчи и две поощрителни награди-на ЦДГ №1
"Звънче"- Димитровград и ЦДГ "Ежко Бежко" в с.Пчелари, община Стамболово.

Конкурсът се провежда за трети път по повод Международния ден на биологичното разнообразие – 22 май и Световния ден на околната среда – 5 юни. Отличените в предходните издания на конкурса бяха Обединени ученически общежития- гр.Хасково, ДГ по изкуства- гр. Хасково, ПГДС- Хасково, ПУИ- Свиленград и ЦДГ- с.Стамболово. РИОСВ обаче администрира не само хасковска, а и кърджалийска област затова до състезанието са допуснати и тамошните училища и детски градини.

През тази година бе отбелязано и най-масираното участие-включиха се 15 учебни и социални заведения.

Г.Христов

Представител на СОУ-то получава наградата от пресаташето на РИОСВ Марияна Чомпалова
Второто място отиде за хасковското Дърво
Тази година съседите от Кърджали прегазиха хасковската конкуренция
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини