От х:

Днес в x:

8 °C

Красив ум короняса хасковските гимназии на матурите

За Пламена и близначката и Кремена от ПМГ красотата и акъла вървят ръка за ръка

Завършени красавици коронясаха хасковските елитни гимназии с отлични резултати на тазгодишните матури. 3 от 4-та пълни отличници са дами, които разбиха клишето че красивата жена не залага толкова на ума. Възпитаничките на хасковското ПМГ Невена Гаджева и Мария Тодорова заковаха максималните 100 точки от зрелостните изпити, като първата постигна това в коронната за училището специалност-математиката, а втората записа върховото постижение по биология. Двете са с 6-ци и от задължителния изпит по БЕЛ, но тук не са били максималистки-просто са изкарали над 5.50. С пълно 6 по БЕЛ е красавицата Пламена Георгиева, която има и впечатляващите 5.80 от втората си матура по математика.

Голям малшанс сполетя яздещата ферари Семра Юсуф. Красавицата от бала на гимназията остана на косъм, ама много малък, от двете пълни шестици-5.98 и 5.96. Сумарният й резултат за малко не я изведе до първо място по успех сред всички абитуриенти в областта, но от трона я отдели нейният съученик Тенчо Тенев. Един от малкото представители на силния пол в кохортата на отличниците има пълни 100 точки по математика и 5.96 по Български език и литература. Сред отличниците на МГ-то е и още един мъж-Георги Наков, който фиксира пълно 6 по биология.

Красивият ум прослави и хасковската Езикова гимназия. Там единствената с максималните 100 точки е Кристина Техова, която изненадващо фиксира върховото си постижение в иначе присъщата за МГ математика. Езиковата обаче има повече отличници-цели 7. С 6-ци са Виктория Петрова, по български език, Джералд Христов по биология и още 4-ма по английски език- Георги Мирчев, Деница Илиева, Жанета Желева и Люба Пенева. Първите двама са от 12 В клас, другите от 12 Е клас, а и на двата класа преподавател по английски е Нели Тенчева, похвали я директорът на гимназията Пенка Делиева. И двете паралелки имат невероятните 5.78 средно на матурата по езика на Шекспир. Езиковата впрочем са единственото училище които си направили труда да извадят резултатите на всичките си 170 абитуриенти. Официалните протоколи все още не са пристигнали и дори в РИО Хасково са в неведение кое училище какъв среден резултат има. ГПЧЕ обаче са си го изчислили и с голямо задоволство отбелязват голям скок в сравнение с матури 2014. Тогава елитната гимназия регистрира леко отстъпление със среден успех 5.08 и дори бе изпреварена на върха на най-добрите училища в областта. Сега вероятно ще се върне там с умопомрачителния бал от 5.22.

Английският е най-добре представилия се език изучаван в школото със средно 5.54 от 92 явили се зралостници. Испанския е втори с 5.42, а руският трети с 5.33 среден резултат, но със значително по-малко избрали ги ученици. Въпреки големият брой зрелостници, немският профил записва много добрия резултат от 5.16.

Най-слабо са се представили тези които са избрали историята за втора задължителна матура. Средният им резултат е едва 4.23. Въобще предметът носи лош късмет на Езиковата, защото предната година тяхна възпитаничка изгоря с анулирана работа, въпреки че бе сред пълните отличници на гимназията.

Обобщените резултати за всички училища се чакат в понеделник.

Г.Христов

Семра Юсуф показа стил не само на бала а и при превземането на науката
Умната кралица на Езиковата Кристина Техова
Мъжка чест:Тенчо Тенев от ПМГ Хасково
Невена Гаджева - една от пълните отличнички на Математическата
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Jo
  joro1755
  9 0
  19:03, 5 юни 2015
  ок
 • 2
  Хк
  ХК Хасково
  22 -2
  19:42, 5 юни 2015
  Браво Пламе-не забравяйте.че тя е и една от най-добрите хандбалистки в 'А' РХГ,само нагоре и напред!Ти го можеш и го заслужаваш!
 • 3
  Пг
  ПГДС
  22 -5
  20:15, 5 юни 2015
  не че нещо, но има хора и от други гимназии с 6.00. Например Цветелина и Петя от ПГДС
  • 12
   123
   20 -7
   21:38, 5 юни 2015
   и то по двата предмета Цветелина има шестици , но явно за написалия статията това няма никакво значение, успехът на учениците от другите гимназия никога не се забелязва или се неглижира
 • 4
  45
  4543
  10 -3
  20:42, 5 юни 2015
  Статията очевидно се основава на данни, събрани от хасковските гимназии, а изводите са направени за цялата област, което разбира се е некоректно, но никак не е изненада.
  Така например, има ученик в областта с успех от единия изпит 5.99, а от другия с пълно 6.
 • 5
  Да са живи и здрави тези деца, в тях ми е надеждата. Дано ни изкарат от пропастта, в която ние, тодор живковото поколение, вкарахме държавата си. Г-ца Юсуф е с рядко класическа рокля - елегантна и стилна.
 • 6
  Гп
  ГПЧЕ
  18 -3
  22:24, 5 юни 2015
  ГПЧЕ сила, най-добрите!!!
  • Пе
   ПЕТКИН
   1 -2
   16:16, 6 юни 2015
   По характер ли са най-добри??
 • 7
  11
  111111_1433535130
  7 0
  23:00, 5 юни 2015
  Двете момичета близначки се казват Пламена и КРЕМЕНА!!!
 • 8
  Ту
  ту160
  8 0
  15:44, 6 юни 2015
  Момичето на последната снимка е голяма сладурана!
 • 9
  Ва
  вая
  5 0
  19:12, 6 юни 2015
  браво, браво на тези деца, те защитиха честта на образованието в Хасково, защото с толкова много двойки от матурите този випуск в национален мащаб е за срам и не само на учениците, които недостатъчно са учили, а и на преподавателите им. Тези деца са гордост за града и ако има някаква възможност би следвало не само да ги похвалим, но и да се наградят- за ученолюбието, за тяхната отговорност към матурите, затова, че през годините са се учили сериозно

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
03 мар 2021
Последни новини