От х:

Днес в x:

Лафка финансира с кредити игрите в лотариите си

Лафка вече финансират и покупките от тях


Лафка вече ни предлагат и фак-кредит както зевзеците вече наричат Бързите кредити, заменяйки английското Fast с по-благозвучното Fuck. Българският превод според тях изразява по-точно състоянието, в което изпада кредитополучателя – пре*бан. Защото заемите са с годишна лихва около 100 %, а при просрочие тече ежедневна наказателна, върху оставащата част от сумата за погасяване. Накрая става така, че лихвата е по-голяма от главницата. Няколко пъти.

Създателите на сполучливия каламбур не се притесняват, че не са точни в превода си. На английски бърз кредит не е credit, а fast loans. Същността е в пре*бан. Особено ако нямаш сигурен доход, а разчиташ на лесните пари, давани с игрите на късмета в Лафка.

От първите месеци на тази година, веригата в Хасково вече не само предлага лотария за големи печалби, а и да финансира участието в нея. Ако клиентът е нападнат от финансов недоимък, може да кандидатства за свеж кеш, а одобряването става „на момента“ според рекламата на единствената засега фирма обслужваща този вид заеми в Лафка- Cash credit. Отпускат се до 2000 лева, които са страшно много лотарийни билети. Кандидатите са убедени, че късметът им е някъде в тях, понеже Хасково има славата на дащен град-местни вече са печелили по 100 и 50 хиляди, а според градската мълва и единия килограм чисто злато. Не е ясно дали бързата инвестиция вече е сработила по същия начин или поне е докарала някаква възвръщаемост, но средно по трима-четирима на ден кандидатстват за кредит в павилионите на Лафка.

Процедурата е измислена така, че да не вкарва продавачките в конфликт със закона. Понеже не са оператори на лични данни служителките не записват ЕГН-то от изискваната лична карта, а само я прекарват през електронен четец. Клиентът междувременно е подписал съгласие за процедурата. Данните снети от картата електронно се предават в базата данни на Бързия кредит, който вече поема ангажимента да се свърже с кредитополучателя на мобилния му телефон и да му изпрати договора, след „съответното одобрение“. То обикновено се дава, дори клиентът да е безработен или доходите му да са под минималната работна заплата. Такива в Хасково има много и точно те са най-честите кандидати, сподели служителка в Лафка помолила да не я снимаме. Не знаела дали има право да дава такава информация.

По думите на нейна колежка пък, при нея кандидатствали само ...роми. На въпрос как смятат да връщат парите ако не спечелят от лотарията, повечето свивали рамене. Някои обаче безцеремонно заявявали, че няма какво да губят, понеже ... нямат нищо.

Г.Христов

Отпускането на кредита става след саморъчно изписване на името и подпис
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Чи
    читатеб
    47 -3
    18:18, 5 юни 2015
    На 20-то число пред лафките е пълно с ц***** и докато не профукат социалните си помощи за лотарии не мирясват, после пък теглят кредити и реват че децата гладни. За тези с повече акъл, внимавайте!
  • 2
    00
    0010
    57 0
    18:19, 5 юни 2015
    Значи освен лиценз за хазарт сигурно имат такъв и за банково дело .Еий ,че никакъв закон не ги лови бре .
  • 3
    Fu
    fuck kredit
    12 -1
    19:40, 5 юни 2015
    Ха Идиоти
  • 4
    Зо
    Зоната на здрача
    26 -1
    08:54, 6 юни 2015
    Узаконен бандитизъм - хазарт, кредити, алкохол и цигари. Все полезни за навиците на населението стоки! Остава да им разрешат наркотици или "болкоуспокояващи" да продават и могат да ги прекръстят на "алкапонки".
  • 5
    Дс
    дсадасдса
    12 0
    11:55, 6 юни 2015
    затвор за дебелия орешарски
  • 6
    Ев
    Евертъна_1433584218
    15 -3
    12:38, 6 юни 2015
    Само Юве!
    Наздраве
    *** за Делян Пеевски и майка му!
Последни новини