От х:

Днес в x:

10 °C

Лафка финансира с кредити игрите в лотариите си

Лафка вече финансират и покупките от тях


Лафка вече ни предлагат и фак-кредит както зевзеците вече наричат Бързите кредити, заменяйки английското Fast с по-благозвучното Fuck. Българският превод според тях изразява по-точно състоянието, в което изпада кредитополучателя – пре*бан. Защото заемите са с годишна лихва около 100 %, а при просрочие тече ежедневна наказателна, върху оставащата част от сумата за погасяване. Накрая става така, че лихвата е по-голяма от главницата. Няколко пъти.

Създателите на сполучливия каламбур не се притесняват, че не са точни в превода си. На английски бърз кредит не е credit, а fast loans. Същността е в пре*бан. Особено ако нямаш сигурен доход, а разчиташ на лесните пари, давани с игрите на късмета в Лафка.

От първите месеци на тази година, веригата в Хасково вече не само предлага лотария за големи печалби, а и да финансира участието в нея. Ако клиентът е нападнат от финансов недоимък, може да кандидатства за свеж кеш, а одобряването става „на момента“ според рекламата на единствената засега фирма обслужваща този вид заеми в Лафка- Cash credit. Отпускат се до 2000 лева, които са страшно много лотарийни билети. Кандидатите са убедени, че късметът им е някъде в тях, понеже Хасково има славата на дащен град-местни вече са печелили по 100 и 50 хиляди, а според градската мълва и единия килограм чисто злато. Не е ясно дали бързата инвестиция вече е сработила по същия начин или поне е докарала някаква възвръщаемост, но средно по трима-четирима на ден кандидатстват за кредит в павилионите на Лафка.

Процедурата е измислена така, че да не вкарва продавачките в конфликт със закона. Понеже не са оператори на лични данни служителките не записват ЕГН-то от изискваната лична карта, а само я прекарват през електронен четец. Клиентът междувременно е подписал съгласие за процедурата. Данните снети от картата електронно се предават в базата данни на Бързия кредит, който вече поема ангажимента да се свърже с кредитополучателя на мобилния му телефон и да му изпрати договора, след „съответното одобрение“. То обикновено се дава, дори клиентът да е безработен или доходите му да са под минималната работна заплата. Такива в Хасково има много и точно те са най-честите кандидати, сподели служителка в Лафка помолила да не я снимаме. Не знаела дали има право да дава такава информация.

По думите на нейна колежка пък, при нея кандидатствали само ...роми. На въпрос как смятат да връщат парите ако не спечелят от лотарията, повечето свивали рамене. Някои обаче безцеремонно заявявали, че няма какво да губят, понеже ... нямат нищо.

Г.Христов

Отпускането на кредита става след саморъчно изписване на името и подпис
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  Чи
  читатеб
  47 -3
  18:18, 5 юни 2015
  На 20-то число пред лафките е пълно с ц***** и докато не профукат социалните си помощи за лотарии не мирясват, после пък теглят кредити и реват че децата гладни. За тези с повече акъл, внимавайте!
 • 2
  00
  0010
  57 0
  18:19, 5 юни 2015
  Значи освен лиценз за хазарт сигурно имат такъв и за банково дело .Еий ,че никакъв закон не ги лови бре .
 • 3
  Fu
  fuck kredit
  12 -1
  19:40, 5 юни 2015
  Ха Идиоти
 • 4
  Зо
  Зоната на здрача
  26 -1
  08:54, 6 юни 2015
  Узаконен бандитизъм - хазарт, кредити, алкохол и цигари. Все полезни за навиците на населението стоки! Остава да им разрешат наркотици или "болкоуспокояващи" да продават и могат да ги прекръстят на "алкапонки".
 • 5
  Дс
  дсадасдса
  12 0
  11:55, 6 юни 2015
  затвор за дебелия орешарски
 • 6
  Ев
  Евертъна_1433584218
  15 -3
  12:38, 6 юни 2015
  Само Юве!
  Наздраве
  *** за Делян Пеевски и майка му!

Хороскоп за 02.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
02 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
02 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
02 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
02 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
02 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
02 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
02 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
02 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
02 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
02 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
02 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
02 мар 2021
Последни новини