От х:

Днес в x:

Повече слънчеви часове за уикенда

Повече слънце и съответно топли часове ни обещава уикенда. И през почивните дни обаче ще има щипка дъжд, гарнрана с гръмотевици. Явленията ще се характерни главно за Южна България. Преваляванията ще са краткотрайни, колкото да освежат въздуха. Добрата новина е, че досадния вятър ще е стихнал до слаб, макар от време на време да прераства в до умерен.

Слънцето в Хасково изгря в 05ч. и 40м. в събота и обещава топъл 15 часов ден. В следобедните часове обаче ще започва да се смръщва, а два часа преди залеза в 20 часа и 52 минути ще е налице купесто-дъждовна облачност. Тогава се очакват и краткотрайни превалявания. Температурите ще се повишат в сравнение с вчера и ще достигнат до 30°. Колкото и да е топло, ще бъде относително далеч от температурния рекордза 6-ти юни. Той е измерен през 1934г.-35.0°.
Макар и да изглежда много приятно, времето все още няма да е за плаж, поне по родното Черноморие. Там ще си бъде хладничко за летните стандарти-едва 20-24 градуса, а температурата на морската вода ще е 21. Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за месец юни и ще остане без промяна.

В неделя се очаква лекичко захлаждане, а дъждовете ще бъдат малко по продължителни. Вятърът ще се усили. Въпреки това ще има достатъчно слънчеви часове и съвсем поносимите 25°.

Г.Христов

Източник: questona.com

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ис
    истината
    9 0
    15:09, 6 юни 2015
    Повече слънчеви часове за събота и неделя.Така се пише кво е това уикенд.Американци ли сте или българи?
  • 2
    Ба
    БАЙ УЙ
    5 -3
    15:16, 6 юни 2015
    Да беше го казал на български уй кенд всички щяха да разберат.
Последни новини