От х:

Днес в x:

Откриват ново парче от АМ Марица

Отсечката се строеше форсирано през последните седмици

Тържествените откривания по АМ Марица са достатъчни за цяла колекция лентички. След като минала седмица Бойко Борисов онази част от Димитровград до Харманли, сега наред е откриването на ново парче от аутобана-10 км участък от пътен възел Свиленград към ГКПП Капитан Андреево. Този път рязането на лентата е поверено на регионалният министър Лиляна Павлова. Заедно с шефа на АПИ Лазар Лазаров тя ще честита отсечката в неделя от 10 часа. Ще бъде отслужен водосвет за здраве и безаварийна експлоатация. Изпълнител на обекта е ПСТ Груп ЕАД.

Лявото платно на АМ Марица в участъка от километър 98 до 108 е хстроен още през 80-те години. Дясното платно обаче така и не е пипнато до 2013-та година, когато с него се заема правителството на Бойко. След известно прекъсване покрай смяната на властта, строежът е възобновен, като първоначалния разчет бе всичко да е готово за откриването на магистралата при димитровградското село Крепост на 28-ми май. Строителите не успяха за малко. Инвестицията в обекта е около 28 млн лева.

С пускането на отсечката в експлоатация Хасковска област вече ще може да се пресича почти изцяло по магистрала-от Димитровград до границата. Очаква се до септември да се открие и Лот 1, от Оризово до Димитровград, който ще свърже магистралите „Тракия“ и „Марица“
и ще ги направи пълноценна част от европейски транспортен коридор №4 и от Трансевропейската магистрала Север-Юг.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ba
    bai_manol_242385
    5 0
    15:21, 5 юни 2015
    Малка корекция, ще се открива участъка от Свиленград до КАПИТАН АНДРЕЕВО, а не до Ново Село :)
  • 2
    Ат
    Атанас
    4 -2
    07:59, 6 юни 2015
    Къде е инспекцията по труда,тия работници се заголили все едно са на плаж а не на работното си място.
Последни новини