От х:

Днес в x:

Опасност от локални градушки

Денят ще започне идеално, но ще претърпи метаморфоза в следобедните часове. Тогава слънчевото време ще се трансформира в намръщено, валящо, понякога гърмящо, а на места и придружено с градушки.

Локалните градушки са онова неприятно нещо което може да се случи над вашата кола, докато тази на съседа остане невредима. Градушката удря на тесен периметър, където може да стигне размери от грахово зърно до орех и да върви в ограничена полоса, в зависимост от посоката на градоносния облак. Примери са миналогодишната градушка която удари черешите край село Крепост, но не засегна самото село или изсипалия се град в Тракиец от есента, когато селото направо побеля, но никой извън него не усетил бомбардировката. Разбира се има валежи, които засегят и по-големи периметри.

Иначе днес до обяд времето ще е направо мечта с температури от 12 минимални до 28 максимални, градуси. Ще духа само малко по-силничък вятър от североизток. После обаче ще утихне. В следобедните часове и привечер над Горно Тракийската низина и Родопите ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи, на места интензивни.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини