От х:

Днес в x:

Изхвърлиха „Хасково“ и от Б група, шефове хвърлят оставки

Изпълнителният директор Тихомир Петков е единственият засега който хвърли оставка след резила на Хасково в А група

ФК Хасково е изхвърлен от професионалния футбол след като днес апелативната комисия към Българския футболен съюз не промени решението на Лицензионната комисия за отнемане на лиценза на отбора. Лицензът е за правото да играем професионален футбол и ако нямаме такъв, не може да се подвизаваме не само в А група, от която така или иначе изпадаме, а и в по-долната дивизия, за която смятахме, че сме сигурни-Б група. Ако не се случи чудо, от следващият сезон Хасково трябва да започне участието си от В група, която се брои за аматьорска. Малка утеха е, че поне на книга компания в селската дивизия трябва да ни правят два гранда-Локомотив София и ЦСКА, също без лицензи. 4-ят отрязан от профи футбол е отбора на Марек Дупница.

В търсене на чудото от ФК Хасково изпратиха жалба срещу решението на Лицензионната комисия, но днес от Апелативната дори отказаха да я разгледат. Формалният повод е, че жалбата не е заведена в срок, но реалният е, че става дума за голи обещания без направена стъпка към отстраняване на нередностите. Водещата причина за решението на Лицензионната комисия е липсата на финансов феърплей. Тоест, 4-те клуба имат огромни задължения към държавата, до чието изчистване нямат право да играят футбол професионално или поне така изисква УЕФА. Именно чатала на врата от европейската централа пречи порочната практика в България да продължава. И 4-те горепосочени клуба имат задължения към НАП и НОИ за над 100 хиляди лева, като в случая със софийските грандове става дума за милиони. Милост от БФС можеше да се дочака само ако някой бе внесъл поне една вноска за погасяването на тези задължения, но вместо това в жалбите на всички засегнати имало само кухи обещания без реални гаранции, че нещо ще се промени, довериха разочаровани представители на футболния съюз. Последният шанс нещата да се случат по благоприятния начин е в средата на юни когато се събира Изпълкома на БФС. Само там могат да решат дали и кой клуб да бъде помилван. Ако трябва да има милост тя вероятно ще е за някоя от емблематичните марки ЦСКА и Локо, едва ли за бедни провинциални натрапници като Хасково и Марек, коментираха местните футболни песимисти.

Очевидно сред тях са и част от шефовете, защото на Ямача започнаха с оставките. От днес изпълнителния директор Тихомир Петков е депозирал пред ръководството на клуба желанието си да напусне своя пост. „Смятах че изпълних моралния си ангажимент към отбора и няма какво повече да дам“ лаконичен бе потърсения за коментар Петков. Според него клубът ще трябва да отгръща нова страница в историята си и затова ще му трябват нови лица. Личните причини за оттеглянето на директора са финансовата нестабилност на клуба, за която няма изгледи скоро да се оправи, и забележете „продължаващото външно вмешателство в управлението на клуба“. Петков не конкретизира какво има предвид, но анонсира, че е склонен да разкаже за нещата от кухнята в свое интервю за Haskovo.net в стил „без компромиси“. Изпълнителният директор бе един от малкото които поеха отговорност за трагичното представяне на местния ФК, който счупи негативният рекорд на Любимец за резил в А група. Хасково отпадна от елита с 4 победи, 25 загуби и голова разлика 18 на 71, но така и не се появи треньор, президент/или председател на надзорния съвет/ а камо ли футболист който да се извини на хасковлии, че са ги подложили на такова унижение. Виновни сигурно са не тия дето баят на топката на терена, а съдии, делегати, световния империализъм и глобалната конспирация. И местните футболни хора май наистина си вярват.

Г.Христов

След огромната еуфория в началото на сезона "Канев" е изритан и от А и от Б група
А нещата започнаха така
...и със сензационна победа срещу шампиона Лудогорец
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (32)

  • 1
    По
    Порчо
    21 -1
    18:43, 1 юни 2015
    Всъщност кой е собственик на Канев и на кого хвърля оставка този директор?
    • Ме
      Методи Ваклинов
      18 -1
      19:33, 1 юни 2015
      Този отбор не се казва канев,нито пък хасково.името му е "хасково 2009" и няма нищо общо със старото хасково,който фалира преди години.иначе и аз като теб се чудя на кого хвърля тази оставка,след като на практика вече отбора не съществува.този се взе много на сериозно,помня как се правеше на голяма работа пред камерите на мача с лудогорец.
  • 2
    Qn
    qni_1433175439
    22 -4
    19:05, 1 юни 2015
    Бай Недял правилно каза че клубът ще фалира ама никой не му повярва тогава сега вярвате ли
    • До
      дончо
      12 -13
      20:17, 1 юни 2015
      Всички сте селяндури ама бай Недял най-големия простак. Кауни няма да имате футбол още 20 години. САМОИЗЯДОХТЕ се!!!!!!!!!!!!!
  • 3
    Ма вие сериозно ли си мислите, че Хасково би Лудогорец? И сериозно ли си мислите, че в България има футбол на професионално или полу-професионално ниво? Идете на игрище Юнак, за да видите истински и неподправен футбол. А както и винаги съм казвал - С ръководство и спонсорство като това на Хасково, отбора е само за селските групи на любителско ниво, а заплатата на всички след загуба или победа да бъде една вечеря след всеки мач в селския Хоремаг.
    • Ме
      Методи Ваклинов
      17 -3
      20:01, 1 юни 2015
      Прав си моряк,и аз мисля почти като теб.съмненията за черно тото започнаха още след мача с лудогорец,а след осмицата на левски ни показа и по "господари на ефира"за същото черно тото.през цялото първенство нямаше никакъв диалог между ръководството на отбора и феновете,защото някои като този господин с костюма се правеха на голямата работа....и после се чудят защо на мача са дошли само 50 човека.
  • 4
    От
    отново зрител
    15 -4
    20:26, 1 юни 2015
    Г-н Узунов, първо правя голям компромис, че Ви отговарям, защото сте абсолютен простак.Второ, като Ви знам, колко сте неграмотен, не съм убеден, че сте написали горните редове.Дитували сте на секретарката си вероятно. Трето, Вие наистина нищо не направихте за футбола в Хасково, само лапахте.Каквото можахте лапнахте и толкоз. За града, като съветник, също нищо не сте направили.Кажете ми, за една своя идея - реализирана в град Хасково, коя е тя?!Четвърто, когато аз съм гледал футболни мачове на стадиона в град Хасково, Вие сте си били на село. Дойдохте в един момент войник в Хасково, бяхте шофьор на един отговорен военен в щаба на дивизията в Хасково, който Ви очовечи, защото миришехте на оборска тор като пристигнахте в Хасково.Последва за Вас тежичък период пак на шофьор на цистерна за гориво, работещ за адаша Ви, големия Здравко Узунов. После д-р Кехайов Ви подаде малко бизнес, после започнахте да рушите този бизнес с горивата. Сега пак стигнахте до оборската тор. В това няма нищо срамно, разбира се! Само, че не се правете на велик! Знаем Ви що за стока сте г-н Узунов. Така и не успяхте за толкова много години да обогатите речника си. Чували сте само за мишки и подобни там дребни гризачи, към която група вече съм убеден в това, че мога спокойно да Ви причисля.Бъдете здрав г-н Узунов! И по-внимателно с мастиката и пеенето на прекрасните родопски песни.Чувам, че се напивате често напоследък. И последно, слушал съм Ви да пеете! Най-сериозно Ви го казвам, с уважение, вместо дребен гризач, трябваше да станете народен певец. Имате огромен талант, Господ Ви е надарил щедро с изключителен глас! Но щом предпочитате, гледайте си овцете! Срамен труд няма, за това сте прав!
    • Ди
      димитричка
      6 0
      20:45, 1 юни 2015
      Големият здравко не е узунов,а е донев. И той свали всички които са около здравко узунов от балкана и ги цивилизова малко.....
    • Пи
      Питане
      5 0
      01:29, 2 юни 2015
      А мога ли да знам как отговаряте на някого, след като го няма нито във форума, нито в статията.
    • Тр
      Тръц
      7 -1
      10:28, 2 юни 2015
      Селяндури разберете, Здравко Узунов и сина му са виновни за разпадането на отбора!
  • 5
    Кр
    Кръшко Тодоров
    6 0
    21:45, 1 юни 2015
    Да изхвърлим Георги Иванов в зоните!!!!!!!!!!
  • 6
    Fe
    fen
    0 0
    21:55, 1 юни 2015
    не можахте ли да разберете този селянин тихомир защо го изгониха от Берое,заради интригите които плетеше и там ,а и тука не се спря и сега да ходи в Подкрепа да си пасе овцете за друго не става,и да обрасне мустаците на жена си че плаши децата на новините...
  • 7
    Кр
    Кръц
    7 -1
    22:54, 1 юни 2015
    Ама кой е тоя Тихомир Петков и откъде се взе?
    • Тр
      Тръц
      6 0
      10:15, 2 юни 2015
      Тишо е шампион ха-ха-ха!!!
  • 8
    Та
    така се прави
    8 0
    23:14, 1 юни 2015
    а така, един сезон Ура, Ура, Ура и после хванаха на магарето *ура! Хахахахахаха
  • 9
    На
    Най-сетне
    9 0
    23:26, 1 юни 2015
    Това че Тихомир Петков си тръгва е добре. Един некадърник по-малко на Ямача. Тихомир отдавна е известен, че не се води от морални съображения, а само от парични. така че смешно да говори за морал. И ще остане в историята на хасковския футбол като най-смешният изпълнителен директор, който даже една жалба не може да напише.
  • 10
    На
    наблюдател
    5 0
    00:04, 2 юни 2015
    Ице, моите поздрави са за теб. До тук всичко се развива по плана който ти очерта преди няколко месеца. Очакваме с нетърпение разказа му в стил очерняне "без компромис", за да се дозапълни твоето предположение.
  • 11
    Те
    ТЕНЧО ИВАНОВ
    6 0
    00:32, 2 юни 2015
    А бе хора защо коментирате този човек Здр. Узунов. Доколкото знам той е никой в този отбор.Това момче го помня когато си скубеше косите за истинския Хасково и даде курбан бизнеса си за футбола в нашия град. Мен не ме интересува къде се е родил и кога е дошъл.Тези като са от тук какво ни направиха.Някакъв си директор.Кой и от къде го намериха.А този Назъров май е голям селянин и измамник.
  • 12
    Те
    ТЕНЧО ИВАНОВ
    5 0
    00:48, 2 юни 2015
    Така си е!Тези са безха берници!
  • 13
    Ма
    майничка
    3 0
    07:22, 2 юни 2015
    Този Назъров излезна най-големият ташак!С 200 000 лв. отбор в А група става за смях.А отделно,че една жалба в срок не могат да подадат неговите хора!Най-срамното ръководство в историята на Хасково.Само борчове направиха!А за капак-откраднали и топките от стадиона!
  • 14
    Ав
    Автора
    3 0
    08:52, 2 юни 2015
    Ама и автора на статията е гола вода. Май е гледал най-вече Хасково по телевизията щом се връзва на думите на Петков. истината е, че на хасково жалбата не е разгледана, защото не е подадена в срок. Естествено Петков твърди друго, а репортера му се връзва като пълен лаик
  • 15
    Ли
    лиско
    7 -3
    09:49, 2 юни 2015
    Първо: Спрете вече с този "Канев"! Димитър Канев е нелегален, убет преди 9 х 1944 и никога не е имал нищо общо с футбола в Хасково, за да се кръсти отбора на него.Така беше с "Лъсков" Ямбол, "Г. Хардалов" Карнобат ит.н. ит. н.
    Второ: В последните години "Хасково" имаше най-големи успехи при Здравко Узунов!Човекът даде всичко за хасковския футбол, което много хасковлии никога няма да направят!
    Трето: Хасково никога не е разбирал от футбол! По една или друга причина не харесахме П. Жеков, Хр. Стоичков и много други. Големите ни звезди са от Димитровград- един наистина футболен град!
  • 16
    Ли
    лиско
    1 -1
    09:49, 2 юни 2015
    Първо: Спрете вече с този "Канев"! Димитър Канев е нелегален, убет преди 9 х 1944 и никога не е имал нищо общо с футбола в Хасково, за да се кръсти отбора на него.Така беше с "Лъсков" Ямбол, "Г. Хардалов" Карнобат ит.н. ит. н.
    Второ: В последните години "Хасково" имаше най-големи успехи при Здравко Узунов!Човекът даде всичко за хасковския футбол, което много хасковлии никога няма да направят!
    Трето: Хасково никога не е разбирал от футбол! По една или друга причина не харесахме П. Жеков, Хр. Стоичков и много други. Големите ни звезди са от Димитровград- един наистина футболен град!
    • Ли
      лиско ч*кай се бе
      0 0
      18:10, 3 юни 2015
      лиско ч*кай се там в твоят чернобилград и не пиши повече където не ти е мястото
  • 17
    Жа
    жалко
    10 0
    09:55, 2 юни 2015

    Виждам на снимката по-горе Коце Латинов.Един прекрасен футболист, който повеждаше отбора на Хасково към не малко победи и в "А" и "Б" група.Няма да изброявам други имена, много са. Коце , стига за пример. Жалко за това поколение, неговото. Никой не използва техния опит и познания за футбола. Не привлякоха нито един от тези футболисти, от славния футболен отбор на Хасково, които играеха с огромен успех в "А" група.Те можеха да бъдат полезни, ценни, с професионеален опит, с административен опит във футбола. Защо? Защото за футбола се иска не само сърце, а образование, познания, опит. Футболът е наука и игра , но не за прости хора. Не обвинявам , никой.Просто искам да отбележа, че с представителния футболен отбор на Хасково пред последните години се занимават хора, на които футболът им е далечен, като правила, като игра, като администриране, като бизнес.Да, футболът е бизнес, но за този бизнес, човек трябва да се учи, да придобие и нужното образование, опит, практика. В Хасково, на повечето "футболни деятели" тези качества им липсват. А с гол ентусиазъм се постигат, както видяхме, плачевни резултати.
  • 18
    Бе
    бесният
    10 0
    10:24, 2 юни 2015
    Хасково е единствения професионален отбор в света, на който управлението му се състои от един изп.директор, един треньор и 20 играча.Как да вземе лиценз, като няма нито президент, нито спонсор-едно голямо нищо.
  • 19
    Кр
    Криско
    7 -1
    10:50, 2 юни 2015
    Честито на всички спечелели от черното тото ,докато Хасково бе в А група....!!!!Сега може да цъкате мачлета на "Авеню"...Успех
  • 20
    Ив
    Иванов_1433232445
    7 -4
    10:55, 2 юни 2015
    Браво на г-н Петков че издържа!!! Сам нищо не може да направи момчето!!!
    • В.
      В. Иванова
      4 -1
      13:12, 2 юни 2015
      Няма защо да превръщаме в жептва Тихомир петков, около него имаше и други хора, които се дънеха като самия него. Защо махна Топузаков, след като не може сам да се справи. Петков е жертва на нарцисизма си.
  • 21
    Ко
    Компакт
    3 -1
    15:24, 2 юни 2015
    Поредното доказателство за българска лакомия опропастиха отбора и никой не излезна от управата на клуба и да каже аз съм виновен,за нищо не ставам и т.н. Всичките уж футболни деятели и хора разбиращи от спорта се унижиха и доказаха за пореден път като некадърници.И сега какво идва на дневен ред младите футболисти школи тренировъчни терени липсват,ясни правила за спонсориране заплати осигуровки изобщо пълен мрак...По добре да си беше снимал Тихомирчо какво направи никой не разбра скаути треньори всичко само лежи и надува шкембака,кварталните мачлета идват на дневен ред за тези които не могат да се продадат.
    • Фе
      Фея
      0 0
      20:51, 5 юни 2015
      Какъв футбол, кви пет лева в Хасково?
  • 22
    На
    Наглост
    8 -3
    18:37, 2 юни 2015
    Ако Тихомир Петков имаше морал въобще нямаше да стане изпълнителен директор на Хасково. Той просто няма знание и акъл за тази длъжност.
Последни новини