От х:

Днес в x:

Малка фея разпродава картичките си за болно дете

Като истинска малка фея на добротата четвъртокласничката Нели Делева за пореден път се опитва да помогне на болно дете.

Момиченцето, което е достойно за подражание не само от страна на връстниците си, но и от много от възрастните хора, направи своя акция за Деня на детето. Нели отбеляза своя първоюнски празник с мисълта за друг. Тя подреди пред сградата на театъра базар със саморъчно нарисувани картички и откри акция по набиране на средствата за болно от детска церебрална парализа момиченце.

Насред пъстроцветните си носещи доброта и светлина картички, Нели изписа с големи букви и банковата сметка на детето, към което е насочена в помощ и нейната инициатива.

Благотворителните жестове на четвъртокласничката започнаха по Коледа, когато вместо да подари по първоначален замисъл красивите картички, които е нарисувала на своите близки, тя ги разпродаде на традиционния благотворителен базара в областната администрация, а парите внесе по сметката на дете, което се нуждае от лечение.

Нели Делева се надява и с първоюнската си инициатива, което е нарекла "Подари детство на Амелия" да е повлякла крак и да успее да отвори колкото се може повече сърца, които да я последват в набирането на необходимата сума за лечението на Амелия Асенова.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Р.
    Р.О.
    33 0
    18:20, 1 юни 2015
    Добре, че са децата да помагат на децата, че държавата...
    • Мм
      ммдааа
      3 0
      11:00, 2 юни 2015
      дайте малко инфо за това момиченце Амелия- може идруги да се включат.
  • 2
    Де
    Дени
    22 0
    19:39, 1 юни 2015
    Браво на детето!Няма нужда да изброявам за колко много неща заслужава браво, то е ясно. Предполагам, че на снимката до нея е майка и- поздравления, госпожо!
  • 3
    Ww
    www
    5 0
    10:43, 2 юни 2015
    Колко трябва да си ПРОСТ да слагаш минуси на такава новина...
    • Ha
      hacknet
      3 -1
      12:13, 2 юни 2015
      Мнооооого прост !!!
  • 4
    Д.
    Д.П.
    8 0
    10:46, 2 юни 2015
    Това дете е невероятно. Чувал съм за него. Не му е за пръв път да дарява благотворително. Браво. Достойно за уважение. Невероятно възпитание от страна на родителите.
Последни новини