От х:

Днес в x:

Москва сложи бивш наш посланик в "черен списък"

Бившият български посланик в Москва (от 2000 до 2006 г.) Илиян Василев е включен от руските власти в забранителен списък за посещения в Русия.
Това обяви самият Василев в личния си блог.

"Бях предупреден, че съм попаднал в забранителния списък. Вчера констатирах със съжаление, че за това вече има официално доказателство", пише той.

Списъкът съдържа имената на 89 политици, членове на европейски институции, главно от Полша, Германия и Прибалтийските държави.

"Признавам суверенното право на моите колеги в руското посолство да оценяват по свое усмотрение анализите ми и работата ми, както и да ме предложат за включване във всякакви списъци. Горд съм, че на попрището на защитата на ценностите и правата на моите сънародници и на европейците, не съм оставил грам от съмнение къде стоя и какви принципи отстоявам. Затова съм попаднал в този списък от 89 европейци, а компанията е повече от престижна", коментира Илиян Василев.

"На моите руски приятели и колеги, които няма да мога посетя и които са от различни групи - едни споделят моите възгледи, други са на коренно противоположни ще кажа - добре дошли у нас или в Европа. Може да има различия, но важното е да продължаваме да говорим, обсъждаме и се борим за това всеки да бъде различен и да отстоява идеите и възгледите си", добавя бившият ни посланик в Москва.

Източник: http://presa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини