От х:

Днес в x:

Техник падна в асансьорна шахта и загина

Техник е паднал в асансьорна шахта в столичен блок и е починал на място.

Инцидентът станал около 14,45 часа в столичния квартал "Овча купел", съобщиха от МВР.

40-годишният мъж се е подхлъзнал и е паднал от 7-ия етаж. На място е изпратен екип на "Спешна помощ", но пристигналите лекари само констатирали смъртта му, предаде БНР.

Служители на СДВР работят по установяване на причините за инцидента.

_______________________________________

На 19 август миналата година 46-годишна софиянка загина, а друга - на 41 години, беше тежко ранена, след като асансьорът, в който пътували, падна от деветия етаж.

Проверка на Агенцията за метрологичен и технически надзор установи множество нарушения и технически проблеми. Оказа се, че са се скъсали и двете въжета на асансьора, а блокиращата защитна система е отказала.

През януари прокуратурата предаде на съд четирима асансьорни техници, които бяха обвинени, че са причинили смърт и тежка телесна повреда при немарливо изпълнение на правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Трагедията насочи вниманието към състоянието на съоръженията. След проверки, 23% от асансьорите в страната бяха спрени заради технически проблеми. Освен това от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор разпоредиха до 1 март 2015 г. на всички асансьори в страната трябва да се монтират предпазни щитове под кабините. По действащата нормативна уредба срокът беше до края на 2018 г., но това се наложи заради зачестилите инциденти с асансьори.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини