От х:

Днес в x:

Валерия Велева: Реформи преди избори трудно се правят

„Управляващите се опитват да правят промени в Конституцията на хазарт, на инат и без да имат необходимото парламентарно мнозинство”, коментира в „Събуди се” журналистът Валерия Велева. 

 „Тези промени не тръгват с диалог, съгласие, широк консенсус и широк дебат”, добави тя.  „Реформите в Конституцията се правят в неподходящо време, преди избори никога не може да се постигне съгласие, преди избори всички партии използват всички механизми за своята политическа битка и политическа борба. 

 Реформи в предизборна ситуация много трудно се правят. Управляващите трябва да приемат, че правейки ги тези реформи ще генерират негативизъм, а опозицията трябва да знае, че не бива да злоупотребява с коментари за реформите, които правят управляващите”, каза още Валерия Велева.  

 Според мен реформа няма, ние обсъждаме колко бързо се движи автомобилът, а той няма двигател”, заяви от своя страна Арман Бабикян. Той коментира и реформата в пенсионната система. "Държавата не пипна себе си. Дали държавата превежда парите за държавните служители, военните, полицаите?

Източник: http://novanews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини