От х:

Днес в x:

ДНК решава за второ обвинение срещу Костин

Българската полиция чака от майката на убитата рускиня Анна Леонтиева ДНК за сравнителен анализ, който трябва да покаже дали наистина откритото в началото на март тяло край Приморско е нейно. България е изпратила съдебна поръчка до Русия, но все още няма отговор. До голяма степен на това се дължи и причината срещу Герман Костин да няма все още повдигнато обвинение за убийството на 34-годишната Анна, която е негова съдружничка във фирма за недвижими имоти.

Бащата на Никита Плотников вече е изпратил ДНК за сравнение. Анализът на биологичния материал по категоричен начин доказва, че убитото „дете от куфара“ е 5-годишният му син Никита.

Останки от тялото на Анна бяха намерени на 2 март в гората край Приморско, а синът Ӝ Никита бе намерен удушен на 20-и същия месец в зелен куфар край ВЕЦ „Пасарел“. В петък излезе ДНК профилът на биологичния материал, открит по синята хавлия, с която бе увито детското трупче. Експертизата показва пълно съвпадение с профила на Герман Костин. Софийска градска прокуратура веднага му повдигна обвинение за убийството на момченцето. Никита е бил удушен между 13 ч. на 8 февруари и 6,20 ч. на 10 февруари.

Криминалисти от СДВР и Националната полиция са открили и други улики срещу руския гражданин. По записи от камери на АПИ те са установили, че в дните около убийството той е пътувал с автомобила си в района на Пасарел. Маршрутът му е засечен и по клетките от ползваните от него мобилни телефони. Както „Преса“ писа преди седмици, Костин тотално се е провалил и на детектора на лъжата. На разпитите пред разследващите той давал объркани отговори и често си противоречал.

Все още не е ясен мотивът за жестокото убийство на Никита. Разследващите смятат, че той е ликвидирал и майката Анна. Предполага се, че в дъното на жестокостта стоят неуредени финансови отношения.

Герман и рускинята имали обща фирма за недвижими имоти, която работела в т.нар. Севернокипърска турска република. Полицията е установила, че Леонтиева няма банкови сметки в България. Разследващите обаче са изпратили запитване до властите в Северен Кипър дали има авоари в някоя от местните финансови институции. Все още се чака отговор.

В петък часове след задържането на Костин полицията откри останки от човешки труп в езерото край Долни Пасарел, където по-рано бе намерен куфарът с Никита. Медии и жители на селото свързаха ужасяващата находка с двете убийства на майката и сина. Вчера пред „Преса“ криминалисти обясниха, че са намерени кости и аутопсия ще установява кога и при какви обстоятелства е починал човекът.

На същото място преди години е имало гробище. Много е вероятно да се окаже, че този труп няма общо с двете убийства.

Източник: http://presa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини