От х:

Днес в x:

Мистериозен пожар изпепели къщата на Селим Милионера от Криво поле

Огън опустоши фамилната къща на Селим Милионера

Мистериозен пожар вчера надвечер изпепели дом и обзавеждане за стотици хиляди в хасковското село Криво Поле. Размерът на щетите е голям, защото къщата е не каква да е, а милионерска. Домът на улица „Светлина“ в селото се обитава от Селим Тракалиев, известен като Селим Милионера, след като спечели тото печалба от 7 млн. евро от националната лотария на Гърция през 2013 година. Щастливият удар станал още през септември, но Селим успял да опази в тайна успеха си до януари 2014 година. После го разконспирирали. Тогава 49 годишният мъж отказа всякакви снимки заради опасения, че ще го сполети нещо лошо - я мафиоти, я просто завистници. „Не искам утре-вдруги ден да ми палнат къщата“, обясни иззад портата на заключения си дом тогава. Опасенията му се сбъднаха година и половина по-късно, макар евентуалният палеж още да не е доказан.

Сигналът за пожара в Криво поле е подаден вчера в 17.58. Минути по-рано възникнал пламък в таванската част на жилището, който светкавично се разпространил по гредореда. Понеже в къщата имало и деца и възрастни хора, а от обаждането възникнало съмнение, че има и пострадал, на мястото спешно бе изпратена и линейка. В крайна сметка се оказа, че слуховете били преувеличени от паниката.

Огънят започнал ей така, без причина, разказаха съседи, които подчертаха, че коминът не димял от запалена печка. Било достатъчно топло. Пожарникарите предполагат късо съединение в ел. инсталацията, а искрите от него са били подхранени от вехтории и конструкцията на стария дом. След като гушна пачката в евро, Селим се обзаведе със скъпа покъщнина, ел. уреди и земеделска техника, но не вдигна нова къща, а предпочете да остане в дома на родителите си в ромската махала на селото. Имал и апартаменти в градовете, но не живеел в тях.

Два екипа огнеборци от Хасково и Димитровград овладели и потушили пожара, от който е изгорял половината покрив и обзавеждането в почти всички стаи. Точният размер на щетите не е уточнен. Пожарникарите са успели да спрат пламъците, преди да захапят паркирания в двора джип на Селим и друга моторизирана техника. Нямало е опасност за съседни къщи. След повторния оглед е възникнало и предположение, че огънят може и да е тръгнал от газова бутилка, макар да не се съобщава за взрив.

Що се отнася до версията за подпалвачество, то тя бе енергично оспорена от кривополци, начело с кмета им Желязко Тодоров. Селим се ползвал с висока репутация в селото, не се бил възгордял след тотомилионите и помагал на всички. Още след удара купил по един чувал брашно за всяко домакинство, платил за година напред закуските на децата в средищното училище в Малево, където ходят от Криво Поле. Развил и обществено полезна дейност - бетонирал пътя към местната църква и щедро раздавал заеми на много хора, макар и не на всички. Селяните го тачат като ангел-хранител, при това пазен от ангели-пазители. Селим имал клан от роднини и храненици, който държи всичко и всички под око и се намесва своевременно при всякакъв намек за зловреден интерес от чужди.

Г. Христов

Селим/втория отляво/ защитен от съселяни и кмета Живко Тодоров/на преден план/, че е добър човек и никой не може да му причини това
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини