От х:

Днес в x:

Руската опозиция с протестни акции в центъра на Москва

Руската опозиция провежда в центъра на Москва акции под формата на единични протести, съобщава кореспондентът на БНР в Москва.

Организаторите на протеста първоначално възнамеряваха да проведат многохилядно шествие и митингно не успяха да съгласуват с градските власти мястото, където да се състои опозиционната акция. Тя трябваше да бъде аналог на несъстоялия се на 1 март протест, който в последния момент беше отменен и вместо него се проведе траурно шествие в памет на убития на 27 февруари опозиционер Борис Немцов.

Единичните протести не се нуждаят от съгласуване с властите и днес те ще се проведат на знакови места в центъра на Москва. След това активистите възнамеряват да поднесат цветя на мястото, където Борис Немцов беше застрелян.

Полицията внимателно ще следи днешната проява и ако прецени, че тя се превръща в неразрешен масов протест, възнамерява да предприеме съответните мерки за неговото разгонване.

По-рано през седмицата московските власти предложиха на опозицията да проведе своята акция в района на метростанция "Шчукинская", която е отдалечена на 13 километра от центъра на града.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини