От х:

Днес в x:

Ремонтите по ”Тракия” и ”Хемус” ще приключат до 1 юли

Три участъка от магистрала „Тракия", с обща дължина 50 км, ще са в ремонт от следващата седмица. Ремонт ще има и на "Хемус".
Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова обясни по време на инспекция на моста на "Елешница" на магистрала "Хемус", че ремонтите по  двете магистрали ще са до началото на юли.

По "Тракия" те ще са в районите на София, Пазарджик и Пловдив - от 5-и до 10-и километър, от 60-и до 90-и километър и от 119-и до 135-и километър, предадоха Дарик и "Фокус". 

По този начин през активния летен сезон на "Тракия"ще има само два участъка с ремонтни дейности - на двата виадукта на 61 и 67 километър.

"Това са два от виадуктите, заедно с Бебреш, започнати да се ремонтират в предишния мандат на нашето правителство, недовършени по време на "Орешарски" и неразплатени. Разплатихме десните платна, сега трябва да направим лявото. Техният срок за изпълнение е по-дълъг от 1 юли. Затова ще се постараят да работят така, че и мостът на 61-ви км да е отворен за 1 август за пътуващите, а мостът на 67-и км ще бъде затворен до края на годината", обясни министър Павлова, цитирана от БТА. 

От следващата седмица започва и ремонтът на моста на Елешница на магистрала "Хемус" в посока София. 

"Най-оптимистичният срок за завършване на дейностите по него е шест месеца", уточни министърът. 

През това време движението ще се осъществява в другото платно.

„Мостът е построен 1979 г., а е пуснат в експлоатация 1980 г. От тогава съоръжението не е ремонтирано. Състоянието му не само е аварийно, а е опасно за движение, защото разрушаването на асфалтовата покривка и бетонната плоча е действително застрашаващо”,каза Павлова, цитирана от "Фокус".

По думите й това била причината този мост да бъде затворен още от края на януари. 

Тя поясни, че ремонтните дейности ще засегнат и основата на моста, който има нужда от нова хидроизолация.

Още от днес започва съгласуването с КАТ за временната организация на движението. 

Преди два дни, когато кабинетът отпусна 100 млн. лв. за основен ремонт на около 80 км от старите участъци на двете магистралите, Павлова обяви, че те ще продължат до ноември. 

Вчера обаче премиерът Бойко Борисов заяви, че, за да няма задръствания до морето, през юли и август няма по "Тракия" и "Хемус".

През почивните дни за великденските празници заради реконструкцията по "Хемус" се образуваха километрични задръствания. 

Борисов поиска да се ускори ремонтът на пътищата и настоя Павлова да говори с фирмите изпълнители на ремонтите да започнат и свършат работата по-рано от предвиденото. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини