От х:

Днес в x:

Уникално! Пътуващият ресторант на Peugeot

Foodtruck PEUGEOT бе замислен и проектиран от Peugeot Design Lab, Световното дизайнерско студио на марката, и наречен Le Bistrot du Lion. Новият ресторант на колела ще бъде представен по време на Седмицата на дизайна в Милано на 14 април, след което ще се отправи към Френския щанд на Международния панаир’15 в Милано, където темата ще е “Изхранване на планетата, енергия за живот.”

Историята на PEUGEOT започва преди повече от 200 години във Франция. Още през 1810, зърнената мелница на семейство PEUGEOT е преоборудвана за производство на триони. Оттам марката започва да се развива с бързи темпове; първата кафемелачка PEUGEOT е продадена през 1840, а през 1874 е продадена и първата мелничка за пипер, чийто механизъм е с доживотна гаранция. През 1882, първото превозно средство PEUGEOT – велосипедът Grand-Bi прави своя дебют, последван не след дълго от друга визионерска машина: първият автомобил PEUGEOT. Оттогава над 65 млн. автомобили PEUGEOT са продадени по цял свет. През 2015 PEUGEOT е единствената марка в света, която продължава да произвежда кухненска посуда, като същевременно проектира и произвежда превозни средства – автомобили, мотоциклети, велосипеди и скутери – с милиони.

От основаването си до днес, марката PEUGEOT е измислила и произвела хиляди предмети за домакинството, както и превозни средства. Foodtruck PEUGEOT е наследник на тази традиция: превозно средство, което след като бъде паркирано, се превръща в камион като никой друг. Всички сетива – зрение, вкус, мирис, слух и допир — са докоснати от уникалната комбинация между модернизъм и хармония, която само Peugeot може да предложи.

Foodtruck PEUGEOT е кампактен и перфектно пригоден към градската среда. Късите му предни и задни надвеси предоставят повишена маневреност, докато дългата му колесна база предлага съществен товарен обем. След като стигне на място, Foodtruck PEUGEOT разперва своите крила, увеличавайки двойно широчина си, за да предложи гъвкаво пространство, което лесно може да се пригоди за разнообразни събития и конфигурации. Le Bistrot du Lion включва зони за подготовка на храна, вечеря и освежаващи напитки, както и DJ пулт – възползвайки се от навата дигитална музикална платформа, лансирана от марката, PEUGEOT MUSIC, която предлага уеб радио и ексклузивни плейлисти (http://peugeot.music.com).

Foodtruck PEUGEOT е оборудван с всичко необходимо, за да нахрани спокойно 30 човека в Le Bistrot du Lion, с колекция от коктейлни маси под чадърите.

Отговорно отношение: Le Bistrot du Lion е проектиран да възстановява и рециклира всички отпадъци, гарантирайки, че след като бъде сгънат, Le Bistrot Du Lion оставя града в състоянието, в което го намира при пристигането си.

Гастрономите могат да наблюдават всяко движение на главния готвач на 46-инчов екран и сет от 8 средни високоговорителя FOCAL и още 32 на високи честоти, стратегически разположени на ръба на крилата, за да се гарантира оптимално качество на звука. Високоговорителите FOCAL излъчват дори и най-слабото пръщене по време на готвенето на храната с изумителна точност. Те звучат страхотно, когато бъдат свързани с пултовете на Le Bistrot du Lion, когато френските DJ Adriano и The Reflex поемат нещата в свои ръце.

За да гарантират, че Foodtruck PEUGEOT е напълно функционален и отговаря на всички стандарти, касаещи хигиената по време на готвене, Peugeot Design Lab се обърна към Euromag, френският специалист при камионите за хранене. Всички уреди за подготовка и готвене са мултифункционални, за да се адаптират към вдъхновението и талантите на всеки шеф-готвач и вид кухня, от изискани ястия, през фюжън и молекулярна гастрономия. На борда, готвачите се радват на две плочи за печене и четири котлона, както и фритюрник. Вентилационната система гарантира оптимално качество на въздуха, а 400-литровия хладилник под подовото отделение гарантира свежест на храната. Хладилник с обем 350 литра охлажда напитките, а професионална еспресо машина на Rocket Espresso предлага на гостите страхотно кафе, с което да завършят храненето си.

Шеф Свен Шартие поема юздите на Le Bistrot du Lion

Peugeot избра талантливия френски шеф-готвач Свен Шартие, който готви в Saturne и Le Clown Bar в Париж, като първи кулинарен талант на Le Bistrot du Lion. Идеална комбинация между първия мобилен ресторант на марката с готвач, който уважава и вярва в местните доставки и био земеделието. Шеф Шартие ще използва новия комплект мелнички за сол и пипер на PEUGEOT, който бе създаден, за да придружава камиона във всичките му кулинарни пътувания. С дуото, наречено „Милано“, марката отдава почит на алианса между кулинарното изкуство и дизайна.

Комплектът мелнички „Милано“ е първият масово лансиран на пазара, проектирани от Peugeot Design Lab. Първоначално те ще се предлагат за покупка само във Френския павилион по време на Експо Милано 2015, след това постепенно ще бъде разпространен чрез PSP Peugeot (Poivrières Salières Production) магазини. Комплектът „Милано“, който се произвежда в PSP завода в Quingey, в източната част на Франция, е изработен от бук, добиван от горите във Franche-Comté. Той може да се похвали с уникалната U-Select система, която позволява на потребителя прецизно да регулира размера – и следователно вкуса – на зърната, изпозвайки шест настройки на размера. Мелничките Peugeot се продават в световен мащаб като всяка година се произвеждат по 2,5 млн. бройки. Те намират ценно място в кухнята на световните шеф-готвачи, благодарение на прецизността на своите скорости и забележителното им дълголетие и издръжливост.

Foodtruck PEUGEOT предприема първото си пътуване: Италия

След представянето си в Париж, Foodtruck PEUGEOT ще се настани на щанда на PEUGEOT по време на Седмицата на дизайна в Милано, след което ще прекоси няколко километра през града, за да застане до Френския павилион по време на Световния експо панаир в Милано, продължаващ 6 месеца. Със сигурност ще е една от звездите на щанда.

#FOODTRUCKPEUGEOT
http://www.peugeotdesignlab.com/

 

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини