От х:

Днес в x:

КАТ масово лови шофьори с фалшиви дипломи

Масово се отнемат книжки заради фалшиви дипломи. От началото на годината досега в столичния КАТ 50 кандидат-шофьори са хванати и дадени на прокурор заради документ с невярно съдържание. Въпреки съдебното преследване, мнозина запазват книжките си и продължават да шофират.

 Под ключ в столичната полиция се пазят стотици фалшиви дипломи на кандидат-шофьори. Напоследък опитите за измама зачестяват, съобщава БТВ.

 „Правим обратните проверки и наистина доста сериозен е проблемът. Само за миналата година са над 250 фалшиви свидетелства за завършено образование...”, коментира началникът на КАТ-София Тенчо Тенев.

 Повечето нарушители са хванати при проверки на пътната полиция в средните и висшите училища. Други обаче са разкрити още на гишето. Особено ако са видимо неграмотни.

 Разминаване между закона за движение по пътищата и наредбите на Автомобилната инспекция са причина за зачестилите фалшификации.

 “При нас в закона пише, че лицето трябва да бъде със завършено основно образование. А в тяхната наредба трябва да представи декларация, в която да опише някакъв номер на някаква диплома”, обясни Валери Дашев от КАТ.



Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини