От х:

Днес в x:

Мобилните камери тръгват от днес

Мобилните камери започват да работят ефективно от днес след обнародването в "Държавен вестник" на наредбата на МВР.

Още през март парламентът прие промени в Закона за движение по пътищата, с които върна свободата на КАТ да ползва мобилни камери за контрол на скоростта, като глобите от тях се налагат с електронен фиш. Бяха дадени три месеца срок на МВР да изготви наредбата, по която ще се използват мобилните камери и с която поправките реални влизат в сила.

Камерите могат да бъдат стационарни - прикрепени към земята, и мобилни - прикрепени към превозно средство или временно разположени на участък от пътя, установяващи нарушението в присъствието на контролен орган, който поставя начало и край на работния процес.

Мобилните камери ще бъдат само в обозначени автомобили, на които пише "Полиция".

Участъкът от пътя, в който ще се осъществява контрол с мобилни камери, също ще бъде обозначен със знак Е24 - "контрол с автоматизирани технически средства или системи", както и означение за дължината на контролирания участък.

Данните за нарушенията ще се съхраняват до приключване на административнонаказателната преписка във формата и вида, изготвен от камерите. При необходимост те ще могат да се отпечатват.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини