От х:

Днес в x:

И Русия търси кой е купил куфара ковчег

Кърпата, в която бе увито мъртвото дете, е произведена преди 15 години в Панагюрище.

И Русия ще помага на българската полиция в разгадаването на мистерията със зеления куфар „Самсонайт“, в който миналия петък край Пасарел бе открито убито около 5-годишно момче. Разследващите вече са отправили чрез Интерпол официална молба към руските си колеги, за да се установи откъде точно и от кого е купен куфарът, в който бе открита невръстната жертва, научи „Преса“. До момента се знае само, че той е изнесен от Белгия за Русия през февруари 2014 г. и е продаден там. Купувачът обаче не е известен.

Руската полиция ще съдейства и за изясняването на самоличността на рускинята, която миналата година е пътувала от Кипър до Москва с билети, купени през интернет. Баркод, съответстващ на такъв полет, бе открит върху пътната чанта с тялото на убитото момче. Ако дамата бъде открита, ще се изяснява имала ли е такъв куфар, бил ли е той откраднат и идвала ли е в България. След разпитите руските власти трябва да изпратят официален отговор у нас.

Загадката става още по-голяма, тъй като хавлиената кърпа, с която бе увито убитото момче, е произведена в Панагюрище преди 15 години. По нея обаче не са открити никакви следи.

От Интерпол вече са направили проверка в базата данни за изчезнали деца. Сред тях обаче не е открито момче, което да съответства на описанието на детето, открито мъртво в куфара край София на 20 март.

Продължават да постъпват сигнали на граждани, които се проверяват, казаха от столичната полиция. До момента обаче нито един от тях не е насочил криминалистите към конкретна следа кое може да е убитото дете. Както „Преса“ писа, ще се назначи ДНК експертиза, която да даде насоки за етноса му. Генното изследване ще се прави от български експерти по специална методика.

Източник: http://presa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини