От х:

Днес в x:

МВР праща в Интерпол портрета на убитото дете

Момченцето е на около 5 години и е високо 112 см. Сн.: МВР

Интерпол и Европол ще помагат при установяване на самоличността на 5-годишното момченце, намерено убито в куфар край софийското село Пасарел в петък.

Изготвеният от МВР портрет ще бъде изпратен до полицейските организации, които ще го разпространят до държавите членки, съобщи в. „Преса“. Една от причините за това е, че намереното дете може да не е българче. Графичният портрет на детето бе разпространен от СДВР в неделя и бе показан по всички телевизии и печатни медии с призив, който го разпознае, да се обади на тел. 112. То е на около 5 години, с ръст 112 см, тъмно кестенява коса, кафяви очи и светла кожа.

Вчера от столичната полиция публикуваха и снимки на куфар като този, в който е открито тялото на детето, и на хавлиената кърпа, в която е било увито. Куфарът е зелен и с колелца. Момченцето е сложено в него в ембрионална поза, като е било голо, увито в хавлиена кърпа на цветчета.

Намереният куфар е марка „Самсонайт“ и струва около 670 лева. От официалния дистрибутор на марката у нас уточниха, че имат точно такъв модел и че всички модели на бранда, продавани в България, минават през тях, пише "24 часа". Те обаче отказаха повече подробности, тъй като полицията им забранила да контактуват с медии и да изнасят данни, които могат да попречат на разследването.

Зеленият куфар е висок 55 см. Широк е 40, вместимостта му е 35 литра, а теглото едва 2 кг. Вчера в медии излязоха информации, че вносителят не е доставял модела в зелено. Оттам обаче уточниха, че е можело да бъде поръчан такъв. Той е на колелца, има място за записване името на притежателя и адреса му. Такава информация обаче не е намерена по куфара, в който е било убитото момченце. Целият куфар е бил изследван за отпечатъци, но такива не са намерени. Предполага се, че дори да е имало, водата ги е отмила.

Сред основните версии е, че извършител на престъплението е близък роднина.

 Криминалният психолог Росен Йорданов коментира, че фактът, че детето е било голо и увито в кърпата в ембрионална поза, още повече насочва към хипотезата, че убийството е извършено от близък човек.  "Майка, баща, баба, леля - някой, който се е грижил за него от самото начало. Вероятно житейска история е довела до чувство за провал. Явно е имало отключващо събитие, което задейства натрупаното напрежение и води до такива трагични действия. Така че това е още един компонент, който насочва към човек, който се грижи за детето", обясни той.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини