От х:

Днес в x:

Сара Брайтман ще изпълни песен на Лойд Уебър в космоса

За 9-годишната Сара Брайтман кацането на Луната през 1969 г. станало ключов момент в нейния живот.

Сара Брайтман работи върху песен, заедно с бившия си съпруг Андрю Лойд Уебър, която тя ще изпълни в космоса, съобщава BBC. 54-годишната звезда, ще прекара 10 дни на борда на международната космическа станция на 450 км над земята.

Очаква се британското сопрано да се качи на борда на руския кораб Съюз, който ще я отведе на станцията на 1 септември. В момента Брайтман тренира в Звездния град в Москва.
Там тя се подготвя да проведе различни научни експерименти на МКС, един от които е ефектът на нулевата гравитация върху гласа и.

На пресконференция в Лондон, Брайтман заяви, че екипът й се опитва да уточни техническите детайли по изпълнението и на МКС.

"Бих искала да имам връзка с хор или деца или друг изплънител или оркестър на земята", казва Брайтман. Тя допълва, че с Лойд Уебър се опитват да открият песен, която най-дорбе пасва на идеята за космоса.

"Да пееш в условията на микрогравитация е много по-различно, отколкото тук долу на земята. Опитвам се да намеря текст, който е красив, ясен в посланието си и не много сложен за изпълнение", казва звездата от "Фантомът от операта".

Тя уточнява, че не иска да обещава прекалено много, заради сложността на идеята.

Предполага се, че Брайтман е платила около 51 милиона долара, за да стане осмият космически турист. Тя казва, че сама е платила за пътуването си в космоса, но договорни отношения я възпират да назове точната сума.

На пресконференцията Брайтман сподели още, че е изминала дълъг и труден път при реализирането на идеята си, в който е научила много за себе си.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини