От х:

Днес в x:

Ремонтирана улица глътна кола заедно с шофьора

Огромен кратер зейна посред нощ на улица в Лом и погълна лек автомобил заедно с шофьора. Пропадналият с колата си мъж оцеля по чудо. Само късния час спаси и други пътници от опасни инциденти по пропадналата улица.
Асфалтът на улица "Шести септември" се срутил в отворилата се под него пропаст към 2.30 часа на 22 февруари. По това време по шосето до Централните гробища минавал с "Фиат стило" 43 годишният Ивайло Ангелов. Мъжът е управител на транспортна фирма и се прибирал от пътуване в чужбина, съобщава "Труд".

"Идвах си от Холандия, откъдето внасяме цветя. Пътувах с личния си автомобил към дома си, когато улицата пред мен изведнъж пропадна и колата полетя надолу!", разказа мъжът.

В последния момент шофьорът успял да извие волана и "Фиатът" хлътнал в дупката на една страна. "Изпаднах в шок! Разнесе се гръм и трясък, пропаднах в тъмница и не знаех какво става!", спомня си ломчанинът. Чак когато се съвзел той успял да излезе от потрошения автомобил и извикал на помощ полиция и приятели.

Униформените дълго се суетели около зейналата пропаст с дължина 5 м и дълбочина 2 и се чудели как човекът е оцелял. После извикали мотокар и извадили колата. А полицията отцепила района с предпазни ленти и затворила пропадналия участък.

На сутринта служители на ВИК и специалисти от общината огледали мястото на произшествието. Според експертите пропадането е станало заради теч на водопровод. Най-вероятно водата от спукана тръба се е изливала месеци, а може би и години наред, докато под пътя зейнал огромен тунел.

"От месеци тук пътят пропада. Преди да стане тая беля, вече го кърпеха на две места", разказаха съседи на кратера.
Улица "Шести септември" е ремонтирана основно преди десетина години. Тогава с 3 млн. лева от европейските фондове бе подменен водопровода и платното бе асфалтирано изцяло, казаха общинари.

Най-вероятно скоро след ремонта е станал теч и е подкопал целия терен, предполагат те. ВИК вече е започнало запълване на кратера, но няколкото камиони с пясък едва са покрили дъното на грамадната пропаст.

Рухналата улица вече трети ден е затворена. "Ще съдя виновниците за катастрофата- аз, а и всеки друг можеше да загуби и живота си. С адвоката ми ще уточним към кого ще адресираме иска - към общината или ВИК!", заяви преживелият кошмарния инцидент мъж

Източник: http://www.trud.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини