От х:

Днес в x:

Прокуратурата разследва жестоко убийство на куче

Прокуратурата започва спешна проверка на зверско убийство на куче в Пловдив.

Истинската касапница се разигра в пловдивския район Северен. Мъж посече с брадва домашно куче.  Причината за проявената жестокост към животното извършителят обяснил с това, че то лаело и се хвърлило върху неговия домашен любимец.  Въпреки усилията на ветеринарният екип, животното издъхнало.

Посеченето куче Нера е порода дого аржентино. Собствениците й Златка и Владимир се грижат за нея от 4 години. Нера била първото куче на двойката и двамата били изключително привързани към нея. Кървавият инцидент станал вчера около 9 часа сутринта, когато Злати е разхождала любимеца си в градинката зад блока, в който живеят.

„Собственикът отскочи до колата си, извади брадвата. Кучетата вече бяха разтървани, след което той ми посече кучето. Опитах се да го защитя, но ми каза да се махам, защото и мен ще посече”, разказа пред Dnes.bg Златка Андреева.

Мъжът и жената още са в шок от случилото се. Те са категоричени, че Нера никога не е нападала човек или друго куче.

„Не искам никой да е на моето място - да си види приятелката да тича заекваща към вкъщи, гледа като платно и след нея да се влачи полуживо животно с огромна рана на гърба и да му тече кръвта като фонтан. ”, споделя Владимир Халачев – приятелят на Златка.

Двамата са подали сигнала до прокуратурата.

„Грешки стават, всичко става, но варварщината да я оставим в Средновековието. В 21 век сме, нека не издаваме присъди без съд, особено, ако са смъртни.”, казва още Халачев.

Извършителят на престъплението се укрива, а съседите са в шок от случилото се.  

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини