От х:

Днес в x:

Плевнелиев заминава на официално посещение в Румъния

Президентът Росен Плевнелиев ще направи днес еднодневно официалното посещение в Румъния, съобщиха от прессекретариата му. Плевнелиев е първият държавен глава, който ще посети Румъния след встъпването в длъжност на президента Клаус Вернер Йоханис.

Постигането на по-добра транспортна и енергийна свързаност в Югоизточна Европа, възможностите за насърчаване на търговско-икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Румъния, както и партньорството на двете държави в Европейския съюз и в региона, ще бъдат сред акцентите в разговора на президентите Плевнелиев и Йоханис.

В рамките на визитата си президентът Росен Плевнелиев ще проведе срещи и с министър-председателя на Румъния Виктор Понта, с председателя на Сената Калин Попеску-Таричеану и със заместник-председателя на Камарата на депутатите Флорин Йордаке.

В Букурещ президентът Плевнелиев ще се срещне с наши сънародници, които живеят в Румъния и ще разговаря с представители на местния бизнес. Програмата му предвижда полагане на венец пред Паметника на незнайния воин в парка "Карол І".

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини