От х:

Днес в x:

Първолаците от “Левски” първи обсипаха паметника на Апостола с цветя

Най-малките ученици на СОУ “Васил Левски” - от 1-ви, 2-ри и 3-ти клас първи обсипаха паметника на Апостола с цветя в мразовития 18 февруари. Пристигналите по същото време активисти на Патриотичния фронт от Хасково търпеливо изчакаха с венеца си край тях, докато свърши церемонията.

Малчуганите от 2 клас изнесоха рецитал, посветен на Апостола, после децата минаха едно по едно да поднесат цветята си пред паметника.

Най-старото училище в Хасково е подготвило цяла програма за 142-ата годишнина от гибелта на патрона си. Утре негови възпитаници ще заминат за родния град на Левски – Карлово, където ще поднесат венци и цветя пред паметника на Дякона.

Официалното честване на годишнината от обесването на Васил Левски, организирано от общината, е утре от 11 часа пред паметника в двора на същото училище. Поканени са граждани, общественици, партии и организации.

От 10 часа утре в кино “Парадизо” пък е прожекцията на новия филм “Дякон Левски“ на режисьора Максим Генчев, която е откупена от общината и е с безплатен вход. Премиерата на филма бе на 16 февруари в София и предизвика истинска вълна от коментари в социалните мрежи, повечето негативни.

Тодор Кръшков

Патриотите търпеливо изчакаха реда си
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини